Сашка Васева се възстановява до 1 година и се връща на сцената

05 Декември 2021, 13:00


Сашка Васева се възстановява след тежка операция в мозъка, която е извършена на 29 ноември в немска клиника. Това съобщи съпругът й Христо Бакърджиев пред репортер на „Уикенд”. Хирургическата намеса е  планиране повече от месец от германски специалисти, които искали Васева да подобри малко състоянието си, за да отстранят коварния тумор. Операцията продължила повече от 12 часа.

Сашка се възстановявала под надзора на лекарите, които я определяли като пациент-чешит, защото отказвала да й бъдат правени определени изследвания и консултации. Изпълнителката на „Левовете в марки” била категорична, че животът й е в ръцете на Бог и той ще определи каква да бъде съдбата й. Плътно до нея в болничната стая е съпругът й Христо Бакърджиев, който общувал с докторите на немски. Повечето време звездата на фолка от средата на 90-те години на миналия век прекарвала в сън. Разговорите бързо я изтощават и тя предпочита да почива.

Христо Бакърджиев е добре информиран за всички новини, които се тиражират по адрес на популярната му съпруга. Той бил доста озадачен, когато разбрал, че Васева има доведен син. Под доведен син се разбирало момче, което другия брачен партньор води от предишен брак, но Христо не бил подписвал в гражданското с никой освен със Сашка. Въпреки това, момчето бе лансирано в телевизията на Слави Трифонов. В обширно интервю Станислав Александров – Стас обвинил съпруга на певицата, че е отворил дарителска сметка, в която призовава почитателите й да даряват, докато се набере сума за операция от 90 000 евро.

На 26 и 27 ноември трябвало има два фолк концерта, където колегите й да пеят благотворително. Събитията били отменени заради „шокиращи подробности около заболяването на певицата”. Организаторите поискали експертиза от здравното заведение на Васева, но такава не била получена. От там се породили съмнения и слухове, които въпросният „доведен син” хвърли пред водещия на предаването Крум Савов. „Понеже не обичам лицемерието, ще споделя нещо, което си мисля. Сашка по цели нощи е плакала заради вулгарните скечове на Слави. Толкова много плач, че ми е разваляла и настроението, и нощта. Беше решила да го съди, но аз бях този, който я разубеди. От такива неща идват болестите. Най-циничното е, че Слави се прави на благодетел, на приятел на Сашка, но вероятно е забравил къде какво е говорил. Предполагам, че може да се е опитвал да ми скрои номер с Крум Савов. Те са го изнамерили, може би, това момче. Това е предположение, разбира се. Не мога да търпя някой само да играе показно, на думи благотворител и да не се обади поне да пита как е Сашка. Но аз кой съм, че да се осмеля да кажа истината. Много хора не я обичат. Да са живи и здрави! Крум уж ми беше „приятел”. Не му прави чест това, което направи!

Мислил съм обаче по този въпрос 5 минути. В момента Сашка е много по-важна. Преживяли сме какви ли не трудности. Понякога съм се питал защо се получава така. През 2003 г. ми поставиха страховита диагноза. Даваха ми 3-4 месеца живот, но всичко мина. Има хора, които умират от обикновен грип и такива, които живеят години с тежки диагнози. Божа работа! Сашка с Божията помощ ще се възстанови до 1 година, както казва един от светилата на Германия в областта на неврохирургията и ръководещ операцията проф. Йорг Кристиян Тон. Тя е боец и със завиден дух и вярвам, че ще победи и ще прескочи това препятствие”, обяснява ситуацията бизнесменът, които са надява семейството му да се събере у дома по време на коледните празници.

Приятелки на популярната изпълнителка също са категорични, че „доведеният син” син е самозванец. Те се чудели кой, кога и от къде го е довел в дома на Христо Бакърджиев. Васева познавала момчето отдавна, той бил просто част от почитателите. Сашка понякога го вземала на свои участия, запознала го със свои колеги и близки, дори със съпруга си. Присъствието му не правело впечатление, защото дупнишката Мадона обичала да прави купони и да се обгражда като всяка знаменитост – понякога с „фалшиви герои”. Освен Стас имало и други фенове, които можели да се похвалят, че са били на трапезата на фолк дивата.

Певицата посрещна 55-ия си рожден ден през октомври в болница в Мюнхен, където бе приета по настояване на съпруга си. Дълго време тя е била подготвяна за хирургическите интервенции, които дори немските лекари определяли като трудни и не давали гаранция, че всичко ще мине като по учебник. Едва в Германия става ясно, че причина за слепотата й е не атрофия на очния нерв, а тумор в мозъка. Той е довел до слепотата ѝ, защото се намира близо до очите и притиска зрителните нерви. Почти 10 години Сашка е била лекувана неправилно, което е довело до големи усложнения.

„Заради кръвоизлив в окото стана всичко. Ослепявах бавно, без да си давам сметка какво се случва и вярвайки, че в страната ни има извори с вода, която цери болни очи. Обиколила съм доста такива, но нищо не се получи. Кръвоизливът получих вследствие на моята фобия от затворени пространство. Попаднах в едно студио в „Люлин“, което беше в мазе. Вратата се затвори и аз половин час не можех да изляза. Виках за помощ, но никой не ме чуваше. Може да не е имало хора на около. За половин час лошото се случи. Получих кръвоизлив в окото, а вече съм със 100% слепота. Така започнаха всичките ми проблеми. В момента ходя само с придружител”, разказа в интервю пред „Уикенд” Сашка Васева тази пролет, без дори да подозира, че причината е тумор.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени