Сашка Васева търси 100 бона, за да прогледне в Германия

16 Май 2020, 10:22


Сашка Васева ще се подложа на лечение с електростимулация в клиника в германската столица Берлин, научи HotArena.

"С мен се свърза майка на момче от Панагюрище, което има същата диагноза. Каза ми, че при него лечението дава добри резултати и видях лъч надежда отново да виждам. Този метод е известен и в България, но резултатите не са толкова добри. Затова се насочих към Германия, където здравна система е на много по-добро ниво", разказва пред „България Днес” изпълнителката.

Култовата изпълнителка има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на местата и предметите да и се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите. "Дъщеря ми ми помага да чета съобщенията си във Фейсбук, където почитателите ми пишат, за да ми окажат подкрепа. Виждането ми не е свързано с това да сложа очила и да се реши проблемът. Очите ми се замъгляват заради запушени кръвоносни съдове към тях", казва певицата.

Големият проблем е сериозна сума която Васева трябва да плати за лечението.

"Едноседмичен курс с електростимулация струва около 10000 лв., аз трябва да направя десет курса. Така че ми е необходимо сумата от 100000 лв. Нямам ги тези пари, но ще се опитам да ги събера. Представям личната си сметка (виж в галерията) и вярвам, че има добри хора, които ще ми помогнат финансово",  споделя Васева.

Положението й допълнително се усложнява от липсата на участия заради коронавируса. Васева признава, че иска да продължава да пее и да забавлява хората. И ако си върне зрението това ще бъде много по-лесно отсега, когато й се налага да бъде със асистент, дори когато излиза на улицата.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста
преди 2 години
0
Колко пъти ще публикувате едно и също?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени