Сестрата на Цвети Пиронкова изрисува университет в Лос Анджелис

06 Март 2019, 15:00


По-малката сестра на Цвети Пиронкова Елисавета също като нея тренира тенис от малка и дори сега преподава частни уроци в САЩ, където живее от години, узна HotArena.

 

Момичето обаче е наследило таланта на дядо си – големия български художник живописец Енчо Пиронков. Миналата година тя спечели конкурс, който й дал правото да изрисува със свои стенописи стените, тавана и пода в главното лоби на новата сграда на Университета „Лойла Меримаунт“ в Лос Анджелис. Признава, че много е работила, за да спечели състезанието. Миналата година я информирали, че е избрана за проекта измежду голям брой кандидати, сред които и преподаватели по дизайн в самия университет, писа „Галерия“.

 

Работата по проекта й отнела три месеца. Дизайнът е изцяло неин, а самата работа по изписването на стените е дело на професионалния стенописец Майкъл Хамел. Тя се вдъхновила от личните си преживявания, защото университетът се намирал на хълм, от който се вижда океанът и почти целият Лос Анджелис.

 

Когато седиш на този хълм, се чувстваш като птица, разтворила криле към необятното“, обяснява Елисавета. В този университет тя прекарва и студентските си години. Заминава за Щатите заради приятеля си Пламен, който прави кариера в сферата на финансите. С него по-късно се женят в Палата на изящните изкуства в Сан Франциско и днес се радват на сина си Итън.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени