Сестрата на легендата Мария Нейкова гасне в старчески дом

27 Декември 2019, 11:06


Сестрата на естрадната легенда Мария Нейкова се намира в много трудно положение, алармират нейни съседи, узна HotArena.


Преди няколко месеца писателката Величка Настрадинова е била настанена в старчески дом в Пловдив, защото се влошила здравословно и имала нужда от чужди грижи.


Тя обаче не може да си позволи да плаща високата месечна такса, която възлиза на 900 лева. Затова нейни познати и доброволци се наели да събират дарения от уста на уста и чрез Фейсбук, за да изплащат непосилната сума. До частния старчески дом тя била откарана с линейка, тъй като имала начална форма на деменция и други старчески болежки. 


83-годишната писателка към момента се чувства добре и била доволна от отношението на персонала в дома, но не се знае до кога може да остане. Организаторите на кампанията в нейна помощ дори пуснали петиция за отпускане на пенсия за заслуги на Величка, но до момента нямат отговор. 


Сестрата на Мария Нейкова е автор на десетки исторически и фентъзи романи и други книги. Заради тежкото й финансово и здравословно състояние неотдавна нейни колеги се опитали да я настанят в Дома за ветерани на културата в София, но не успели. Попречил им фактът, че тя притежава етаж от къща и порутен имот в обезлюдено родопско село. Това била причината и да й откажат и еднократна финансова помощ.


Величка няма роднини и разчита само на близки и познати. Единствената й сестра Мария Нейкова си отиде в съня си на 57 години през 2002. Около кончината й до ден днешен витаят загадки. Лекарката, подписала смуртния й акт, твърди, че причината за смъртта й е неясна. Близките отказват аутопсия, а сестра й смята, че Мария така и не могла да преодолее смъртта на съпруга си и Паша Христова в катастрофата през 1971 година, пише Ретро. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени