Шеф Михалчев спори с майка си как се готви ориз! Известният готвач отваря ново заведение

06 Юни 2022, 17:10


За широката тв аудитория шеф Петър Михалчев е известен от българската версия на „Мастър Шеф“, където бе част от журито. 48-годишният кулинар споделя, че е обикновен човек, както много други израснал в центъра на София, а най-скъпият му подарък бил колело „Школник" за 35 лв.

 

В училище не е ял сандвич с филе, айсберг и метално фолио. Неговите били увити във вестник, с масло и кренвирш. Започнал е в осми срещу девети клас в кухнята, а веднъж не получил заплата и плакал, защото искал да си купи слънчеви очила. „Най-тежките моменти в живота ми са, когато ни затвориха, защото кухнята е нашия втори дом.

 

Мислехме за доставките до вкъщи, но аз съм против тях. нашата храна не става за доставки по домовете. Също така и смъртта на баща ми. Когато си замина старият бухал, беше срив.

 

Липсва ми много за щуротиите, за наученото от него. Беше ми много интересно да се разхождам в лабораториите в Института по заразни и паразитни болести. Баща ми ме научи да карам кола, да плувам", признава Петър Михалчев и добавя: „Любовта на живота ми носи името Марио синът ми, който е от любовта на живота ми Ина."

 

Трудно се решил да прекрати с кулинарното предаване: „Тръгвам си, когато започвам да усещам, че съм натрапник, или не мога да се справя с дадена ситуация.

 

Не мисля, че съм се изчерпал и при шеф Виктор Ангелов. Мога да показвам още доста неща", признава Михалчев, който обмисля отварянето на ново заведение. Казва, че най-важното е да влагаш сърце в работата си

 

„И майка ми готви със сърце и за ориза си има своя пропорция-5:1 или 6:1. Не мога да й обясня, че е 1:1. за мен готвенето е с много техника и различна посуда", усмихва се Михалчев.

 

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени