Щерката на Брендо избяга от съда заради Ковид

224
25 Ноември 2021, 14:58


Щерката на Евелин Банев-Брендо, Александра Банева, не се яви на заседание по делото, водено срещу нея, майка й Моника Добринова, баща й, чичо й Симо Карайчев и дружеството на Добринова "Б.М.А трейдинг" ЕООД, писа Ретро.

Исковата молба бе пусната в съда през 2018 г. от КПКОНПИ за конфискация на имущество и парични средства, придобити от незаконна търговия с кокаин, според агенцията на Цацаров. След два поправителни изпита антикорупционната комисия на Сотир Цацаров успя да оправи всичките нередности в исковата молба срещу Брендо за отнемането на имуществото му, придобито според КПКОНПИ от престъпна дейност. На заседание в четвъртък магистратите от Софийския градски съд дадоха ход на делото, то предстои да се гледа март месец догодина.

На заседанието, на което се разгледа поправена за втори път искова молба на КПКОНПИ, не присъства ответничката - Александра Банева. От нейния адвокат стана ясно, че тя не е удостоила съда с присъствието си, защото я е страх от бушуващата COVID-пандемия, пише столичен ежедневник. Съдията прие това за адекватно оправдание на фона на обстановката в страната. Защитата на Александра увери съда, че щерката на Брендо ще присъства на старта на делото през март месец догодина.

Адвокатът, представляващ комисията на Цацаров в делото срещу "кокаиновия крал" и семейството му, поиска от съдията да му бъде представено копие от обвинителния акт срещу Евелин Банев от Румъния. Там Брендо е осъден на 10 г. затвор. Съдията сметна, че искането е свързано с разследването на КПКОНПИ, и го одобри. На заседанието стана ясно още, че съдът ще назначи вещи лица и предстои да се извършват нови експертни оценки на триетажен имот на Банев.

КПКОНПИ внесе исковата молба за конфискацията на 1 888 600 лв. точно след осъдителната присъда на Брендо у нас. През 2018 г. Банев бе окончателно осъден на 6 години затвор, а Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за ареста му. Брендо бе признат за виновен за това, че от октомври 2002 г. до май 2005 г. в България, Великобритания, Британските Вирджински острови, Швейцария и Австрия е прал пари от наркотици.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени