Щерката на Румен Радев каза „Не на войната“! Президентът я аплодира на първия й изпит

21 Март 2022, 13:00


Президентът Румен Радев аплодира талантливата си дъщеря Дарина на първия й изпит по сценична реч в НАТФИЗ в класа на доц. д-р Пенко Господинов. Точно в 19,00 часа първият човек в държавата изненадващо се появи сред препълнената зала на академията, като дъщеря му преди това постави знак „ЗАПАЗЕНО“ на последния ред за него.

 

„Ще дойде мой близък“, каза Дарина на преподавателката си доц. д-р Лора Мутишева, без да уточнява за високия гост. Румен Радев се появи в спортно сако и риза в добро настроение в компанията на охраната си. Още в самото начало на дългата постановка „Чернобилска молитва“ от Светлана Алексиевич залата притихна в монолозите на студентите Даниел Кукушев, Ивана Крумова, Петър Андреев, Ралица Попова, Катрин Гачева, Виктор Младенов и Иван Горанов.

 

Щерката на Радев - Дарина, пък ни показа, че смъртта може да бъде и красива, а до края на постановката залата вече хлипаше в спомени и истории на хора, преживели чернобилската авария и дали свидни жертви след 26 април 1986 г.

 

Още от сутринта 21-те студенти се събраха вече „на живо“ и почнаха трескаво да репетират реплики от тъжната пиеса, а преподавателката доц. д-р Лора Мутишева им внасяше устни бележки в изпълнението. „След тези две години пандемия много се радваме, че отново сме всички заедно. Текстът е много труден, става дума за трагедията не само на един народ, но и на цял свят и асоциацията с днешно време е фрапираща. Да, с този текст казваме: „Не на войната” и се надяваме това да не се повтори“, каза Ванеса Пеянкова, която пя заедно със състудентките си в народния хор, част от спектакъла.

 

До края на вечерта „златният клас“ на доц. д-р Пенко Господинов вдигна на крака публиката с емоционалните си монолози в препълнената зала - млади и стари, седнали на земята и на столове отстрани, се радваха на бъдещите таланти. Веднага след края на вълнуващата вечер президентът Румен Радев изчака публиката да излезе от залата и поговори лично с класа на дъщеря си Дарина Радева, пише „България Днес“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Jeft
преди месец
0
Чубака
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени