Щерките на Доган и Карадайъ се отдадоха на изкуството

709
08 Декември 2021, 12:32


Освен в политиката пътищата на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ се пресичат и в личен план покрай децата. Мустафа Карадайъ е татко на две дъщери, а Доган на момче и момиче, писа Галерия.

Голямата дъщеря на Мустафа Карадайъ по професия е начална учителка, а по душа музикант. Айсел (на лявата снимка) от няколко години се занимава активно с пеене, свирене на пиано, прави кавъри на известни парчета, вече има няколко авторски песни. Първородната щерката на лидера на ДПС обаче не просто изпълнява парчетата, а ги създава сама. Айсел е автор на текстовете и музиката на всичките песни до момента, участва и в аранжиментите им.  За разлика от повечето си връстници тя не иска да чуе за чалга и презира комерсиалните компромиси. Изпълненията й са по-скоро нежни и баладични. В интернет пространството, където  Айсел изобщо не споменава кой е баща й, вече се радва на сериозна фена общност и получава десетки похвали за песните си.

Айсел има и по-малка сестра – Джейлан (снимка в галерията), която също е увлечена по изкуствата. Тя пък се занимава професионално с театър, като още от малка посещаваше частната столична школа по актьорско майсторство „Ведна“, която напусна миналата година, след като завърши средното си образование.

В стихоплетна форма душата си излива единствената дъщеря на Ахмед Доган. Демет, която е връстница на Айсел, не се занимава с музика, но от много години пише стихове. Има специална страница в социалната мрежа,  където публикува поезия. Стиховете говорят за богат вътрешен свят и могат да се възприемат като изповед на съвременната млада жена. Много от тях са посветени на любовта - най-често тази, която нанася повече болка, отколкото носи щастие. Някои стихотворения  на Демет са фокусирани върху егото, което е способно да разруши всяка любов или приятелство и да замъгли съзнанието.

И Демет Доган, и Айсел Карадайъ са категорични, че искат да живеят и да се развиват в България. За разлика от повечето си връстници те даже не обмислят да завършат образование в чужбина, а избират родни университети.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мимюн
преди месец
-1
Не може да имаш баща, прост, като каластирка и да си музикална фея! Явно те е правил комшията!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени