Синът на Милен Цветков е малък гений (Боян програмира роботи, изявява се и като репортер)

1210
14 Юни 2021, 13:00


Освен чар и до6ро сърце синът на покойния журналист Милен Цветков има и остър ум. Малкият Боян е преминал успешно през първия от поредица курсове по роботика, похвали се момченцето в социалните мрежи.

 

"Приятели, щастлив съм да споделя с вас завършването ми на първо ниво по роботика за деца между 9 и 12 години. За мен беше супер интересно да науча интересни факти за Слънчевата система заедно с моя учител и да конструирам и програмирам роботи, които да изпълнят мисии! Нямам търпение да продължа!", развълнуван е Боян, който е получил и сертификат за добре свършената работа.

 

Курсът по роботика и програмиране за малчугани съвсем не е толкова лесен, въпреки че е адаптиран за деца. Само дечурлига с много хъс и интерес към света на технологиите успяват да се похвалят с добри резултати. Малкият Боян е категорично решил да не спира дотук. Той ще премине през следващите курсове, където програмирането вече е доста по-сложно и дава основите на бъдеща кариера. Дали момченцето ще е част от следващо поколение факири в програмирането, или ще поеме по пътя на татко си в журналистиката, все още не е ясно.

 

Боян е показвал, че има таланта на Милен Цветков и често прави малки репортажи в мрежата. Последният такъв бе на живо преди два дни след пороен дъжд в София. Със страст и изненадващ за възрастта на детето професионализъм Боян показва какво се случва с канала на столичния бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

 

„Никога реката тук не е била толкова буйна. И погледнете колко боклуци плуват по нея!“, разпалено предава момченцето на кадрите.

 

Докато наследникът на обичания телевизионер печели все повече симпатии с вроден талант и жажда за експерименти, делото за жестоко погyбения му баща продължава. Преди дни бе поредното заседание. Експертите са категорични силният удар от автомобила на Кристиан Николов е причинил смъртта на Милен Цветков. 23-годишнят причинител на катастрофата е употребил три вида наркотици преди фаталния удар навръх Великден миналата година. Следващото заседание е на 23 август. Тогава се очаква да бъдат изслушани вещи лица по изготвена ключова психиатрична експертиза, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
////
преди 3 месеца
0
Това дете е лишено от детство от напористия гнусен Петканов който го бута по разни репортажи.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 3 месеца
-3
Невероятно красиво, лъчезарно, умно и интелигентно момче. Личи си, че е възпитаван качествено, а и има късмет със заложбите.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 3 месеца
-3
Ей, кое е това същество, което цъка минуси?!?!?


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени