Скандал с артпространството в НДК! Камен Донев, Куркински и Касиел Ноа Ашер бранят театър „Азарян“

07 Април 2022, 13:00


Подписка с над 600 гласа само за часове събраха прочути български актьори в защита на театър „Азарян“. Звездите на сцената настояват театърът да остане пространство за изява на млади творци, а не да стане „зала“, каквато е идеята на Министерството на културата.

 

Камен Донев, Стефан Вълдобрев, Лили Маравиля, Александра Василева, Цветомир Иванов, Людмила Сланева, Вежен Велчовски, Владимир Люцканов, Мариус Куркински, Валентин Танев, Рени Врангова, Галин Стоев, Койна Русева, Стефка Янорова, Анастасия Ингилизова, Димитър Маринов и други са сложили подписите си в защита на артпространството.

 

„Като прочетох, че вече го обявяват зала „Азарян“, побеснях. И на 1 май, моля ви се, ще се учредява там партията на Мая Манолова. Лека-полека мъглата се разсейва, господа съдебни заседатели. Това ли готвят на НДК?“, изригна и актрисата и певица Нона Йотова, която доскоро бе депутат от БСП.

 

„Много искам обществеността да подкрепи декларацията за защита на театър „Азарян“, която сме написали с много любов и факти от фондация „Азарян“, казва основоположникът на идеята - актрисата Касиел Ноа Ашер, цитирана от „България Днес“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени