СКАНДАЛ: Собственичката на „елитно” частно школо в София: Учите, не учите, ще плащате!

1114
17 Май 2020, 11:51


Извънредното положение, което бе въведено в страната заради пандемията от COVOD-19, хлопна кепенците и на Частното училище и детска градина „Петър Берон” в столичния квартал „Лозенец”. Въпреки че школото не работи от два месеца, родителите са принуждавани да плащат пълните месечни такси, докато децата им си стоят у дома, научи HotArena, от потърпевши.

Запознати издават, че годишната такса в училището е 10 000 лева, разпределена на месечни вноски. В тях по принцип са включени обучението, храната за учениците и транспорта. Логично - заради карантината, нищо от това не се предлага. Този факт, разбира се, създава напрежение сред родителите,  които макар й заможни, роптаят срещу своеволията  на собственичката на училището Гергана Шотева. В момента срещу нея се събира  подписка, която ще бъде изпратена до Министерство на образованието и всички органи, които могат компетентно да работят по казуса и да го решат в полза на ужилените родители.

Собственичката  не търпяла никакви възражения

и заплашвала родителите, че от новата учебна година децата им няма да имат честта да учат в елитното школо. "В последните години нивото на обучение не е същото каквото беше, учителите се сменят често, материалната база е остаряла. Все по-трудно се запълват бройките в началото на всяка следваща  учебна година”, споделят мнението си майки на ученици в  училище „Петър Берон”.

Припомняме, че през 2016-г., след чутовен скандал, тв водещата Ирина Тенчева отписа сина си от въпросното училище

и пред медиите сподели: „Преподаването в това училище е в пъти назад от останалите софийски училища. Всеки може да провери знанията на детето си по основните дисциплини на един определен тест. Направих го и се оказа, че при Спас има фундаментални пропуски”. Тя разкри, че синът й е бил подложен на тормоз от  останалите ученици. Той над месец е мълчал. „Започнаха да му заливат домашните с вода, да му слагат лепило на седалката, да ходи с мръсни панталони като грозното пате. Дори за дрехите му измислили рими с цинизми",разказва Тенчева.

Името на собственичката на училището - Гергана Шотева гръмна около скандалното съдружие на съпруга й -Валентин Шотев с Алексей Петров. Двамата създават фирма, която да управлява частното училище. Идеята е в него директор да в Шотева, тъй като е учителка, а съпругата на Алексей – Мариана, счетоводител. Няколко месеца, след като колелото се завърта, Петрови разбират, че са нежелани в това партньорство. Тръгват преговори за доброволна подялба между двама съдружници. Но преди това Шотев подават тъжба, че е заплашван с убийство от Алексей Петров.

„После се заведоха едни преписки, разпити, накрая прокуратурата постанови, че няма данни за такова престъпление, и жалбата на Шотев отпадна. След отпадането на тази жалба по-късно Петров и Шотев доброволно си споделиха имота. И това може да се провери в архивите на институциите, които отговарят за тези неща, не знам кои са те. Знам, че училището остана за Шотев и че на практика от тази делба загуби Алексей”, разказва съпругата на Петров.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени