Дългия и гавазите му попаднаха в капана на отряд „Кобра“

https://hotarena.net/skandali/dalgiia-i-gavazite-mu-popadnaha-v-kapana-na-otriad-kobra HotArena.net
Дългия и гавазите му попаднаха в капана на отряд „Кобра“
Слави Трифонов е станал жертва на акцията на МВР срещу крайно наглите шофьори, разказват очевидци на препирнята между Дългия и специализираните полицейски сили от отряд „Кобра”, научи HotArena.

По думите на минувачи, гологлавият водещ от Би Ти Ви е бил държан близо 2 часа заедно с гардовете си на булевард „България” в близост до търговския център „МОЛ България”. Екшънът със Слави се е състоял миналата сряда привечер, пише \"Уйкенд\".

Тогава полицейски патрул спрял джипа на Трифонов „Рейндж Ровър” и ескортиращия го джип „Тойота Ленд Крузър”. Ченгетата поискали документите на охранителите на Слави Трифонов, настоявайки, че за да има право на ескорт, шоуменът от Учиндол трябва да е сключил договор с охранителна фирма.

Проверката е установила, че Трифонов е спазил правилата относно охраната си, но полицаите са настояли да бъде свалено затъмненото фолио на стъклата на единия от джиповете, тъй като те не били фабрично произведени, а правени допълнително. Освен това ченгетата са проверявали в системата на МВР дали гардовете на Слави са криминално проявени. Както е известно, охранителни фирми нямат право да сключват договори с осъждани за престъпления по Наказателния кодекс.  Именно проверката на гардовете е била причина Трифонов да прекара около 2 часа на шофьорската седалка на джипа си, без да има право да напуска района.

Слави опитал да сплаши антимафиотите, обявявайки, че ще позвъни на адвоката си. Дългия заподозрял, че проверката на возилата му се прави по заповед на властта заради пиперливите шеги, които си прави с държавниците в „Шоуто на Слави”, както и заради подписката за референдума.

Ченгетата обаче не се поддали на провокативното държание на Трифонов и мотивирали проверката си със заповедта на главния секретар на МВР Георги Костов да се проверяват всички автомобилни ескорти заради съмнения за системно нарушаване на Правилника за прилагане на закона за движение по пътищата.

В крайна сметка Трифонов и армията му от въоръжени охранители били пуснати да продължат по пътя си след обстоен преглед на возилата и досиетата на гардовете. През последните месеци десетки граждани алармират в социалните мрежи за агресивното придвижване на Слави и ескорта му из софийските улици. Дългия редовно затруднява движението в района на НДК, където е сградата на Би Ти Ви.

Особено агресивни са гавазите на Дългия, шофиращи ескортиращия джип „Тойота Ленд Круизър”. Охранителите неизменно се стремят да се движат плътно зад пилотния джип „Рейндж Ровър”, шофиран от Трифонов и засичат всеки, дръзнал да не им направи път

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.