Скандални разкрития! „Кауфланд” върти далавери с месо за милиони! Ощетените сме НИЕ, потребителите (+ ДОКУМЕНТИ)

1217
29 Септември 2020, 16:38


Бившият вече търговски директор Стела Първанова, шефът на отдел „Месо” Радослав Куртев и директорът на „Свежи храни” и прокурист в „Кауфланд” Васил Василев са в основата на колосална далавера с доставки на месо от „Гарантмес”, регистрирана в Разград на адрес ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2, управлявана от 35-годишната Деница Владимирова Русева.

 

Разполагаме със скандален чат между двама от участниците в далаверата – шефът на отдел „Свежи храни” Васил Василев и месар №1 в „Кауфланд” Радослав Куртев:

 

„Г-н Василев защитих интересите на Гарантите”, пише достатъчно неграмотно Куртев.

 

„Ок Радо”, отговаря със същото ниво правопис големият началник Васил Василев.

 

Съобщението е до 48-годишния Васил Иванов Василев, един от шестимата прокуристи на „Кауфланд България” ЕООД, който е и директор на сектор „Свежи храни” в германската верига.

 

Радослав Куртев

Скандалните разкрития обаче не свършват дотук. Нашият източник ни предостави и разпечатка от ценова разкладка за доставките на месо в германската верига за месец юли 2020.

 

От графиката ясно се вижда, че разградската фирма „Гарантмес”, която не отглежда животни, няма кланица и инфраструктура, т.е., не е производител, е най-големият доставчик на мръвка за „Кауфланд”.

 

О общо 684 палета месо, влезли в складовете на веригата, 455 са доставени именно от „Гарантмес”, чийто интереси отговарящият за месото Радослав Куртев е „защитил”, както сам признава в скандалния чат.

 

Справката в таблицата показа, че, например, от „свински врат без кост цял” са поръчани общо 59 палета. От тях най-много – 20, се падат на „Гарантмес”, като конкурентите взимат между 10 и 15 палета. В задачата се пита ЗАЩО, след като цената на разградчани е 7,53, най-високата от всички оферти?

 

Същата ситуация имаме и при „свински врат с кост” – отново най-скъпо е при „Гарантмес” – 6,39.

 

При „свински джолан без кост” също няма изненада – разградското дружество продава пак на-дебело – 6,20, но отново е сред топ доставчиците.

 

Реклама

 

Достатъчен е само поглед на графиката, за да установим, че в случая не може и да става дума за конкуренция.

 

На графиката в червено ясно се виждат цените на разградското дружество, за които при елементарно сравнение се вижда, че много често сумите са по-високи от предложенията на конкурентите.

 

Това поражда основателният въпрос защо непозната на бизнеса фирма продължава да е най-сериозният доставчик на месо за иначе реномираната германска верига?

 

И по каква причина „Гарантмес” е била изритана от МВР, където също е доставяла мръвка, но след неясни до момента издънки е била натирена, което стана ясно след нашата първа публикация по темата?

 

Третата сериозна неизвестна е дали целият мениджмънт на „Кауфланд България” е наясно със схемата за милиони, или само Васил Василев пази мръсните тайни за доставките на месо?

 

Все питания без отговор…

 

Вече седмица от „Кауфланд” мълчат позорно и на въпросите:

 

  1. Прави ли „Кауфланд” проверка по изнесените скандални факти за корупция при доставката на месо за веригата?

 

  1. Защо в „Кауфланд” се продава единствено свинска кайма на фирмата, изритана като доставчик на МВР – „Гарантмес”, и това не ощетява ли потребителите?

 

  1. Защо „Кауфланд” избира неизгодни за потребителите оферти?

 

И съвсем резонно питане от Narod.bg:

 

Кога германските собственици ще се намесят и ще развалят корупционната схема на висшите си служители в България?

Вижте скандалните документи ТУК.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сима
преди 3 седмици
-3
Напъните са големи, но няма да ни откажат от магазина, който ни предлага всичко необходимо и качествено! За сведение - клиентка съм, а не от персонала!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени