Скандално! Шеф Андре Токев цака софиянци с шкембе чорба за 6 лева, храни и сина на Ахмед Доган

25 Юни 2016, 12:11


Един от най-известните родни кулинари – шеф Андре Токев, се сдобие с втори луксозен ресторант. Заведението се намира на пъпа на София и е на път да се превърне в новото любимо място на депутатите, тъй като е на 5 минути от Народното събрание. Ресторантът се води специализиран в балканската кухня, но цените далеч не са народни, научи HotArena.

Проверка ус­танови, че традиционни бъл­гарски ястия се предлагат на двойно по-висока цена от дру­ги заведения. Шкембе чорбата например струва 6 лева, а на повечето места се предлага за 3. Качамак със сирене, масло и сладък пипер струва 8 лева, а ако искате да си поръчате тра­диционните мезета лютеница и кьопоолу, ще трябва да запла­тите по 6 лв. за всяко.

В менюто присъстват таратор от краставици и такъв от дома­ти. Летните супи също не са на ниски цени и се предлагат за по 5 лв. Разбира се, сумите в ме­нюто се оправдават с това, че Андре Токев е един от лидерите в кулинария­та, а продуктите и начинът им на приготвяне са на световно ниво. Така въобще не би мог­ло да се сравни качеството между ресторанта на Токев и обикновена квартална кръчма. Това се потвърждава и от факта, че един от първите клиенти на заведението е синът на Ахмед Доган Демир. Синеокият господин ос­танал изключително доволен от обслужването и храната и е категоричен, че ще бъде ре­довен клиент, а и ще го препо­ръча на своите познати.

Това е второ заведение на Андре Токев. Първото му се намира на Околовръстен път и предлага европейска кухня. Появата на втория ресторант, и то на топ място, никак не е случайна. Покрай „Мастър шеф“ готвачът стана изключително популярен, а и със сигурност е взел доста добър хонорар. Наскоро пък подписа съдружие с голяма верига бензиностанции и рекламира сандвичите, които те предлагат, пише "Галерия".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени