След изгонването си от санаториум в Бургас, актьорът Георги Стайков: Не съм удрял с патерица медицинска сестра!

21 Октомври 2020, 17:00


Болният от множествена склероза актьор Георги Стайков се забърка в шумен скандал, след като разкри, че е бил изгонен от специализирана болница за рехабилитация в Бургас, узна HotArena.


На първия ден от престоя си за лечение той пристигнал сутринта рано с такси, настанил се в стаята си, минал през доктор и в 11 часа трябвало да го види и главната сестра. "Бях пред кабинета й, тя започна да пише разни работи и ме упъти къде е кабинетът по физиотерапия. Докато се придвижа до този кабинет, ми отне време. Като пристигнах с 10 минути закъснение, сестрата ми каза, че съм се забавил и ще ми направи процедурата когато тя прецени. Обясних й, че изобщо няма да правя физиотерапия в този ден и тръгнах да пуша. Тогава се появи шефът на санаториума доктор Кирил Младенов, който ми заяви, че в неговото лечебно заведение всичко е по график и си има правила. Обясних му човешки причината за закъснението си - движа се с патерици и за пръв път съм в този санаториум, след което той ми каза, че не съм се държал добре със сестрата и трябва да напусна", разказва Стайков пред Галерия. 


След което се появила главната сестра и с груб тон му заявила, че трябва да напише молба, с която да й се извини. Той отказал и обявил, че ще си тръгне и решил да уведоми лично министъра на здравеопазването Костадин Ангелов какво се случва в балнеосанаториума. Секретарката го уведомила след направената проверка, че те не отговарят за лечебното заведение, което не било към община Бургас. И за момента не е ясно кой отговаря на него и къде актьорът може да се оплаче. 


Версията на медицинската сестра, която отказва да застане с името си зад думите си, е, че актьорът се държал безобразно още с пристигането си, викал и псувал персонала, прередил е и 10-на възрастни хора, за да му оправят документите. Понечил да удари и една от сестрите с патерицата си. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Жорка, нека да ти комфортно
преди 2 години
0
И помни Свилен! И ти му помагаше доста, и той на тебе.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 години
0
Г-жо Тодорова,ако работите в здравно заведение е жалко за вас и пациентите .С нападателно-защитниното си поведение.вредите на собственото си душевно здраве и това на болния. В професията здравен работник много важно е търпението,толерантността и съпричастност към болката на хората!!! Не ми цитирайте графици,нормативни документи,бюрокритични процедури. Ако притежавахте необходимите качества/не визирам само яас,а всички замесини/ сега нямаше вашето здравно заведение да е в новините с вкус на „ горчуви бадеми”. Не ми говорете като робот за час и минути!!! Пациентът е потърпевш!! Един път съдбата му изпраща изпитание с болесттс и стотици пъти изпитания с хора,които не са за работа в здравеопазването!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гошето е на друга честота
преди 2 години
0
Той е за диспансер и трябва да стои далеч от хората. Той е извън контрол и жалко, че на негов гръб правят "новини"...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Стоянка Тодорова
преди 2 години
0
Това, което казва Господин Стайков изобщо не е вярно. Защо му вярвате и защо публикувате глупостите му, без да сте проверили случая? В Специализираната болница за рехабилитация в Бургас има график на процедурите, който график пациентите трябва да спазват. Ако някой от пациентите закъснее, той нарушава този график и процедурата му ще бъде направена когато има свободен час за нея. А относно това, чия собственост е болницата - тя е 100% държавна собственост , т.е. собственик е Министерството на здравеопазването.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 години
0
Кой крив,кой прав всеки дърпа чергата към себе си. Случаят е пореден от графа кауза пердута. Знам системата на здравеопазването от вътре /десетилетия работех за нея/ Но започнах работа с едно верую „пациентът винаги има право” и завърших работа с този девиз. Въпрос на морал,съвест призвание,човещина и ред други качества.Дори и пациента да е изнервен/той страда и му е простено/ нямат моралното право да се отнесът вулгарно с него.НО....НО....има и такива екземпляри/за съжаление. Дано г-н Стайков успее да защити правата си!??? Ама надали....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени