След пиянски запои до припадък, Фънки е в шок, че Комисията за дискриминация го разследва (Снимки)

26 Януари 2022, 12:00


"Нямам абсолютно нищо против малките хора! Не знам Комисията по дискриминация да ни разследва. Няма за какво да ме обвиняват, не съм против малките хора. Коцето е човекът, който може да ви даде по-пълна информация."

Това сподели пред "България Днес" Димитър Ковачев-Фънки. Музикантът бе изненадан от започналата срещу него и фолкпевеца Константин проверка от Комисията за дискриминация (КЗД).

Звездното дуо ще бъде проверено заради подигравателни клипове в платформата TikTok. На 21 януари Комисията за защита от дискриминация се е самосезирала по доклад на Орлин Колев.

 

Двамата се забавляват с интересни клипчета

Двамата се забавляват с интересни клипчета

 

Коцето и Фънки често публикуват смешни видеа в социалната платформа. В този, заради който са обект на проверка, се вижда как малък човек скача във вода, а на следващия кадър двамата "шоумени" се правят, че са го уловили в чувал и го ритат. На зрителите е ясно, че видеото е монтаж и никой не е пострадал физически, но според мнозина клипът злепоставя малките хора.

"Това са майтапи, а не обиди! Не разбирам с какво обиждаме някой", казва Фънкин.

Дружката му Константин не бе открит за коментар. Според потърпевшите разпространеният видеоклип поставя малките хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достойнството им среда.

"Запознати сме със случая и с клиповете в платформата още от самото им създаване. Наши членове подадоха сигнали по темата. Знаем и за подадената жалба за дискриминация в КЗД и съответно ще я подкрепим като организация. Всички могат да се включат от нашата организация като потърпевши, ако решат. Но искам да кажа, че тази "случка" е недопустимо да се случва в света, в който живеем", каза Светлин Чернев, лидер на организацията за малките хора.

 

Малките хора се чувстват дискриминирани

Малките хора се чувстват дискриминирани

 

"В момента тече проверка. По тази причина не можем да дадем повече информация. Вероятно в началото на април ще имаме заседание по случая" - казаха пред "България Днес" от Комисията по дискриминация.

Криско е черноборсаджия

За Фънки отдавна е известно, че има пиперлив език, който умело използва във всички тв формати, в които участва. Като жури прословути станаха репликите му към Криско: "Това, че не можеш да пееш и не ти стига гласът, няма да го коментирам. Толкова ти е дал Господ, толкова можеш. Обаче, кажи ми кой те докара в този вид да приличаш на черноборсаджия? Все едно, че току-що си прекарал нелегални цигари през Дунав мост, продал си ги и си се наконтил в първия магазин", пошегува се Фънки. Под "ножа" му са попадали още Коцето Калки, Азис, Лили Иванова, Лора Караджова и много други.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 10 месеца
0
олицетворението на физическата и умствена деградация не знаел защо го разследват и като истински пухльо се крие зад гърба на алкохолизирания си приятел...каква мила картинка!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
гост
преди 10 месеца
0
тая свиня дебела фънки ако го фана у такъв чувал че го турим и така че апне дървото че после на фиданка че го извадим
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени