След срещата със смъртта: Ген. Деси търси духовно пречистване по пътя Камино

08 Юни 2022, 10:29


Общи помещения за сън, в които понякога са настанени по 90 души, очакват президентшата Десислава Радева, по време на изминаване на духовното приключение Камино, показва проверка на „България Днес“.

Радева е поела по дългия път от малкото френско градче Сен Жан Пие дьо Порт до Сантяго де Компостела в  Испания, за да види легендарните мощи на Апостол свети Яков в едноименната катедрала. Най-популярният маршрут е дълъг около 800 км. и средно са необходими пет седмици, за да бъде извървян.

Според информацията с първата дама бил охранител от НСО, както и приятелка. Групата стигнала с държавен автомобил до Франция -  начална спирка на поклонението. Радева е тръгнал от София на 1 юни. Местата за нощувка по духовния маршрут се наричат алергета и в тях спят в общи помещения по 90 души.  Нощувката струва 5-6 евро, а баните и тоалетните са общи. Преминали маршрута Камино споделят, че освен спането в обща спалня сериозен проблем с пришките по краката заради изкачванията и смяна на терена, както и различния тип ходене. Рязката промяна на времето също може да създаде главоболие на Радева. Яркото слънце бързо може да бъде заменено от проливен дъжд. Смисълът на Камино е да достигнете духовно пречистване, споделят поклонници.

През април миналата година Деси Радева беше приета в столична болница с аневризма в мозъка. Операцията премина успешно, без да има опасност за живота й. Една от версиите е, че след този случай Радева е потърсила предизвикателство в живота си.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 2 месеца
0
ахахахаха, хич не я виждам деса да извърви Камино! Най-много 2-3 дена по няколко километра и ще се спихне. Жената не е работила от години, мързелива е, тежка и тромава, в комбинация с алкохола, който поема ще е една карикатура по пътя на поклонниците!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
айсс
преди 2 месеца
-1
Нещастница ! С парите на данъкоплатците. да беше изчакала 3-4 години ,мъжът и да не е президнт и тогава да прави тези домомстрации. После може да прескочи до Тибет
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 месеца
-1
В България ние православните християни си имаме своето ''Камино''в Родопите.Това е Кръстова гора или както още я наричаме Родопската Света гора.Но госпожата може да е католичка затова да отишла да извърви пътя на Свети Джеймс.Духовното пречистване не е показност,не носиш ли вярата и смирението в себе си,никакво вървене,пришки и главоболие не може да ти помогне.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
лелеее
преди 2 месеца
-1
На гърба на българския народ всичко става-те ти Камино,те ти каминките.Колкото и да се опира на религията,това няма да помогне нито на нея,нито на тази пионка жалка до нея
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
?
преди 2 месеца
-1
И защо с държавен автомобил,а не с личен и защо със служител на НСО?Това е неин личен проблем,ако някой обикновен човек се разболее и после се реши на такава стъпка ще може ли да ползва служител и служебен автомобил.Все на гърба на народа да са.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени