Смъртни заплахи за Мисис България Мира Стоянова (Всичко за ужаса)

03 Януари 2022, 13:33


Близо 14 години борба костват на Мисис България Свят 2019 Мира Стоянова спасяването на незастроения й комплекс до Пловдив, узна HotArena.


След като руснаци откраднали сочения за уникален по архитектурата и луксозността си миниград, красавицата довела битката до успешен край. Новината съобщи пред "България Днес" самата Мира Стоянова, която минала през изключителни катаклизми, включително заплахи за живота, тежки клетви и война за спасяването на фамилната чест.


"Една много дълга и тежка лична битка. Беше и за честта и името на семейството ми. Мога да кажа, че най-накрая я осъществих и през 2022 г. в комплекса започва нов строеж, който ще го възкреси от пепелта. Купувачите са българи, но нищо повече не мога да кажа", разкри първо пред "България Днес" Стоянова.


Новината прави началото на 2022 г. още по-щастлива и за купувачите на жилища, които години чакаха да се настанят, а мнозина плашеха с бунтове. "Спасени са! Трябва да се довърши комплексът и хората ще си получат жилищата след дългите години, през които не можеха да влязат в домовете си. Това е една щастлива новина за всички. Много енергия, упоритост и последователност вложих и най-накрая нещата се случиха", споделя още Стоянова.


Отново първо в ексклузивно интервю за вестника Мира Стоянова разкри през септември 2020 г., че руснаци излъгали семейството й и откраднали фамилния им бизнес.


"Взеха ни го в Пловдив, който с такава обич строяхме, и по тази причина той остана незавършен. Баща ми получи инфаркт, към мен се сипеха най-лошите закани, само че преживяхме всичко и оцеляхме", сподели тя.


Мира разкри душата си тогава 13 години след гръмкия скандал с незавършения градеж на комплекса. Именно фамилната компания на татко й Васил Стоянов е ангажирана с градежа на жилищния комплекс.


"Стоях на голата поляна тогава и мечтаех по какъв начин един ден това място ще се трансформира в превъзходен комплекс за живеене. От дребна съм възпитана да строя и сътворявам, да бъда морална и виновна", споделя пред "България Днес" най-красивата омъжена българка за 2019-а. Фирмата на Мира и баща й се заема с градежа с още няколко свои съдружници. Тогава фамилията разполагала с личен арматурен двор и внасяли метали от Украйна за варненската корабостроителница.


"Баща ми бе сериозен предприемач, а планът за комплекса бе извънредно огромен. Но внезапно корабът потъна и всичко се срина. Преживяхме доста тежък удар, откакто съветските предприемачи ни излъгаха и ни взеха комплекса. Хората бяха теглили заеми с цел да си купят жилища. А вместо това останаха без дом", сподели за първи път пред вестника Мира Стоянова. Плановете били строежът да се довърши до ключ и притежателите да се нанесат в своите жилища през пролетта на 2009 година. Това не се случва и година по-късно сметките на строителите са запорирани.


Мира не желае да навлиза в конкретика какво точно се е случило по веригата. Споделя, че заканите за живота й, десетките останали семейства без дом не по нейна вина с изтеглени кредити за неполучените мечтани жилища и финансовият срив, който фамилията изтърпял, я довели до най-тежкия период в живота й.


По-късно става ясно, че случаят с незавършения комплекс не е машинация според проверка на прокуратурата, защото липсва предумисъл в неизпълнението на договорните връзки. Закупените жилища са незавършени по независещи от вложителя аргументи. "Преживях какви ли не закани. Взеха ни всичко! Бавно и методично руснаците си направиха схемата. Баща ми се оказа подобаващата жертва и получи солиден инфаркт", споделя още за преживелиците преди десетилетие и до ден сегашен Мира Стоянова.


По онова време Мира Стоянова е гадже с волейболния национал Любо Ганев. Самият той си купува три апартамента в луксозния по замисъл миниград - един голям и два по-малки. По думите му такъв комплекс нямало и в София тогава, а в столицата Ганев щял да си купи не само 3, а 10 апартамента.


"Като са го проектирали това градче, все едно са мислили за мен - всичко е просторно и удобно. Селището е замислено така, че като влезеш вътре, да не мислиш повече за нищо друго, да не мислиш дори да излезеш оттам", казва в интервю преди близо 14 години Ганев.


Сега, в първите дни на новата 2022 г., хоризонтът пред Любо Ганев и останалите собственици на жилища е светъл. "Визията е изцяло нова, свързана с посланието на феникса. Изключително модерна, с топли цветове. Ще бъде нещо много различно за Пловдив", споделя още пред "България Днес" Мисис България Свят 2019.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Вени
преди 3 седмици
0
Какъв е този дърт керкенез с купена титла. Много мисис, много нещо, коя от коя по грозна и очукана
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени