Сменят финала на „Белези” месец след финала на снимките

1311
11 Април 2021, 12:00


Първоначалният финал на сериала „Белези” ще бъде сменен от Би Ти Ви, пише „Уикенд”. Актьорите в семейната сага са били извикани обратно на снимачната площадка цял месец след като официално им е било казано, че работата им е приключила. Причината – в телевизията решили, че вече не искат българският сценарий да копира дословно турския оригинал, по който е създаден. И поръчали да бъде преработен.

Промяната в сценария е била огромна изненада за целия екип на „Белези”. Тя е била поискана, когато вече официално е бил сложен край на работата на терен, актьорите са били разпуснати, а останалата част от екипа се е трудела по монтажа на вече заснетия материал, твърдят източници на „Уикенд”. Когато се смятало, че работата вече е почти свършена, от телевизията поискали преработка на материала. Идеята била българската продукция да се разграничи от турската „Децата на сестрите” от 2019 г., по която е правена.

В България оригиналът не е излъчван в тв ефир. Затова в Би Ти Ви първоначално били спокойни, че родната публика не е запозната с него и ще приеме „Белези” с отворено сърце като родна продукция. „Децата на сестрите” обаче се оказа добре познат за феновете на турските сапунки. Той е пуснат отдавна в интернет платформата на конкурентите от Нова телевизия, където всеки, който се интересува, може да го изгледа. Освен това сюжетът накратко е разказан в няколко сайта, от които също публиката може да се осведоми за предстоящия финал на продукцията, който иначе се пази в пълна тайна от екипа й. Това е причината за решението да се преработва всичко, което все още не е излъчено.
„Белези” тръгна с големи очаквания в края на февруари, но още на старта към сериала заваляха сурови критики. Въпреки това обаче той намери своята публика, която живо се вълнува от сюжета и развитието на историята в него. От Би Ти Ви са направили опит да прикрият информацията по темата, за да държат зрителите в напрежение. „Уикенд” откри, че в част от сайтовете, в които преди месец фигурираше информация за сюжета на „Децата на сестрите”, сега вече могат да се прочетат само имената на актьорите в продукцията. В други сайтове обаче цялата информация продължава да е достъпна, а и самият сериал не е свален от платформата на Нова.

При това положение телевизията, която държи правата за римейка, е поискала нов сценарий на неизлъчваните епизоди. До „Уикенд” достигна информация, че преди броени дни екипът на „Белези” се е върнал на снимачната площадка. Идеята е да се направят два варианта за финал. В последния момент ще се решава точно кой от тях да се излъчи.

Ако се придържа към „Децата на сестрите”, както досега, „Белези” приключва с хепиенд. След много перипетии двете враждуващи сестри се сдобряват. По-младата – Надежда, разказва историята за раждането на дъщеря си Радост, която всъщност е родена от по-голямата сестра Вера. Радост остава с Надежда, която пък заживява с истинския баща на момичето – Боян. В същото време Вера стопля отношенията с другата си дъщеря – Неда. Двете момичета също изглаждат отношенията помежду си и накрая всички са щастливи. Не е ясно какво развитие предвижда резервният финал.

Преди време схемата с промените в сценария бе разиграна и със сериал на Нова тв – „Дяволското гърло”. Според слуховете, криминалната драма е имала цели три варианта за финал. В последния момент е взето решение кой от тях да бъде показан на зрителите.
 
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Много слаби “ актьори” бе.....
преди 2 месеца
0
Като почнем от девойките и нека да не изброявам, филма е като вечеринка на кварталните “ таланти”! От къде ги изкопахте тия бездарници....роднини на режисьора ли са или на някой друг ? Евтина работа......
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени