Спас Кьосев напусна БНТ, 5 бона заплата не му стигат

20 Февруари 2022, 15:00


БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ - Спас Кьосев. Красивият говорител изненадващо обяви, че напуска националната телевизия. Въпреки слуховете, че той е в конфликт с колегите си, истината се оказа различна – Спас напуска националната медиа, тъй като е недоволен от заплатата си. Той започва работа в частния сектор.

 

„На 38 години съм. Половината ми живот мина в БНТ! Обичам работата си, обичам телевизията. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, сподели Спас Кьосев.

Заплатата му там ще е чувствително по-висока, твърдят колегите му. Като водещ на „По света и у нас” Кьосев получава около 3500 лева заплата, а с бонусите ги докарва около 5 бона. За сравнение, водещите на централните новини в Би Ти Ви и Нова взимат близо 10 000 лева месечно, а някои звезди като Ани Салич, Ники Дойнов, Виктория Петрова и Юксел Кадриев – дори и повече.

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17 от които са преминали в БНТ. Зрителите на националната медиа го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, където се появява в тандем с ветеранката Радина Червенова. Въпреки голямата им възрастова разлика, публиката ги приема като отличен тандем. Спас се изявява и като автор и водещ на предаването „БНТ такси“. Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини. 8 години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели  две отличия за журналистика. През 2012 г. Спас минава през обучение в централата на CNN в Атланта. Въпреки че американците го канят да остане на работа там, той избира да се върне в България.

 „Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех!“, споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени