Спасиха Джони Пенков

507
30 Април 2021, 11:30


Дължа живота си на докторите Цеков u Генчев, няма да съм на инвалидна количка, казва режисьорът

Уникална тричасова операция завършиха успешно докторите Асен Цеков и Марин Генчев на режисьора Джони Пенков, научи HotArena.net. Тя се наложи, тъй като месеци наред радиоинженерът беше на легло и не можеше не само да се придвижва, но и да се храни нормално от болка.

„Счупих си прешлен на гръбнака, след като паднах на стълбите. И това нещо продължи толкова много, че чак не помня от болкоуспокояващите от кога точно почна всичко“, сподели за България днес Джони Пенков. Имало опасност озвучителят на над 150 документални филма, работил с Радой Ралин Тодор Колев, да остане на инвалидна количка завинаги, но „добрите доктори“, както нарича спасителите си, направили чудото за него именно в Страстната седмица.

„Чудо се случи с мен! Дължа живота си на златните ръце на тези доктори. Благодарение на тях все пак ще ходя. Вярно, че ден след ден и това възстановяване няма да е за месец-два, а за много повече, но съм оптимист. Има надежда и за мен", разказва в добро разположение на духа и Пенков.

„Винаги съм бил голям оптимист и това ме е спасявало в тежки моменти. Още съм инфантилен, ако мога да кажа така. И да, най-важното в тези последни години на пандемия за мен е, че не успях да умра. Имах пълната възможност, но не се стигна до там. Това не е ли чудо?", опитва да се шегува режисьорът.

На 87-годишния Пенков много му се искало да гласува на последните избори, но за съжаление  не е имал възможност, защото си е бил вкъщи на легло.

„Казват, че политиката е страшно привлекателна. Като хазарта - обсебва, създава зависимост. Като начало е доста неприлична, но е полезна, защото иначе няма да има държава. Все пак хората трябва да се организират как да живеят. Здравното застраховане, пазенето от разбойници са важни функции, но се деформират от властите, защото основната им цел е да продължат да властват, а не благополучието на хората“, коментира политическия живот у нас Джони Пенков.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени