Спасиха по чудо майката на Влади Въргала след исхемичен мозъчен инсулт

24 Май 2020, 13:17


78-годишната майка на актьора Владислав Карамфилов-Влади Въргала, е получила инсулт, научи HotArena. На 15 май тя копаела в двора на къщата си във великотърновско село, когато я покосил исхемичен мозъчен инсулт.  Изведнъж й прилошало и се строполила на земята.

Майката на Въргала била откарана в съзнание във великотърновската болница, където лекарите й приложили модерен метод на лечение „Интравенозна тромболиза”. Чрез система й вливали разтвор, който разграждал образувалия се тромб и така кръвоснабдяването на мозъка се възстановявало напълно. Вероятността за инвалидизация била минимална. Възрастната жена щяла да остане в отделението по сърдечносъдови болести една седмица, а след това трябвало да се подложи на продължителна рехабилитация.

Въргала бил много привързан към майка си, защото бил на 5 години, когато родителите му се развели и тя го отгледала сама. Баща му Карамфил пътувал често в чужбина и двамата рядко се виждали. Преди няколко години Влади откровено призна, че проблемите с алкохола, които имаше, вероятно е наследил от своя баща Карамфил. Именно страстта към чашката провалила брака на родителите на Въргала. По времето, когато бил студент в НАТФИЗ татко му тотално се пропил, а един ден просто изчезнал. Оказало се, че се е върнал в родния си град Силистра, където имал наследствен имот. Когато съвсем закъсал със здравето и вече не можел да се грижи за себе си, в началото на 90-те Карамфил сам постъпил в местния старчески дом. По това време Въргала вече бил на върха на славата си със студентското предаване „Ку-ку” и често правел благотворителни концерти за дома. Актьорът отишъл да го навести в дунавския град часове преди да почине. Влади бил до него в последния му час заедно със сестра си. Държал лявата му ръка, а сестра му – дясната. Изведнъж дишането му спряло, а малко по-късно и сърцето му.

„През целия си живот не съм бил толкова близък с баща си, както в този момент”, признавал е актьорът. През години срещу Въргала многократно бяха хвърляни обвинения, че не се е погрижил по-добре за баща си. „Чувал съм какви ли не слухове за мен и простотии, че съм захвърлил баща си. Бях студент и нямах нито физическата сила, нито компетенцията, нито тогава в България имаше нещо, което да ти позволява да създадеш микросвят на един възрастен човек в неговия дом. След една възраст хората намират повече теми и общ кислород, когато са от едно поколение. Другото е агония”, разказвал е актьорът, цитира "Уикенд".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени