Стефан Данаилов наричал Жоро от „Съни бийч” Шишко

31 Юли 2022, 14:26


Стефан Данаилов наричал Даниел Пеев-Дънди, който играе Жоро от „Съни бийч”, Шишко. Правел го съвсем добронамерено, разбира се. Мастъра, който си отиде от този свят на 76 години на 27 ноември 2019 г., имал лично отношение към всеки от учениците си, приемал ги за близки и явно покрай това им измислял прякори. На майтап, но с времето се налагали, и ги ползвал и в сериозните моменти на работния процес. Учениците му пък се забавлявали с милите му обръщения.

 

„Беше ни като баща”, въздъхва Дънди, който това лято е на турне със спектакъла „Отчаяни съпрузи” с колегите си Явор Бахаров и Бойко Кръстанов. Даниел е научил важни уроци от Ламбо за професията, но и за живота, за отношението към другите – да има самочувствие на сцената, да уважава всички – от колегите си до чистачките, да е здраво стъпил на земята и да не се звездее. Стефан Данаилов, за когото Дънди е казвал, че е добър и достоен човек, предал на учениците си уважение към професията. Учел ги да са естествени на сцената, да играят така, че хората да им вярват.

Тъкмо самочувствието, което е придобил под влиянието на Мастъра, днес помага на Даниел умело и смело да си проправя професионални пътеки. Младият актьор, който е родом от Варна, никога не е изневерявал на професията. Винаги е съумявал така да се справя, че да не се налага да работи и друго, още повече чуждо за артистичната му натура. Е, в началото на кариерата му се случвало да разполага с доста малък бюджет, даже да се чуди как да плати някоя сметка, но въпреки това Дънди не отстъпил.

Той започва да се занимава с актьорство на 15-годишна възраст в театралната трупа към Младежки дом Варна. След като завършва класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ през 2012 г., Дънди играл на различни сцени, но в един момент се отдръпнал от театъра и се снимал най-вече в чуждестранни продукции, в предимно малки роли, както и в реклами. Той е познат и като репортер в БНТ, известно време се изявяваше и в предаването „Папараци” по Би Ти Ви, а през 2019 г. впечатли зрители и жури с гласовите си възможности в музикалното състезание „Гласът на България”. Преди две години, Дънди, който има брат-близнак, се завърна към театъра и бързо върна позициите си. Актьорът, който се е изявявал и на сцената на Народен театър „Иван Вазов”, пак репетира с хъс, убеждавайки се колко важен е театърът за актьора, защото го поддържа в добра форма.

Участията на Дънди в постановки допринасят за стабилната му заетост всеки месец. И все пак той е далеч от идеята работи на щат в някой театър. Чувства се добре на свободна практика. Дънди смята, че не е нужно да играе за заплата, заблуждавайки се, че му да някаква сигурност. Актьорът вярва, че трябва да се поемат рискове, да се пробват различни възможности. Освен това независимостта го задължава да е в кондиция, да не се отпуска, за да е конкурентно способен. Пухкавият актьор се радва, че може да избира проектите, в които да участва, и да преговаря, така че да си издейства добри условия, както и задоволително заплащане. Компромисът, който не прави, е да се включи в проект, задължавайки се да не се снима в друг.

Свободната практика му позволява и да се възползва от шансове, които му се предлагат. Като този да се включи в сериала „Съни бийч”, уж с епизодична роля. „В голям мебелен магазин срещнах случайно режисьора. Каза, че има една епизодична роля и като на майтап участвах в пилотните епизоди. Продуцентите обаче са ме харесали и така мъничката роля стана една от големите второстепенни роли”, разказва Даниел Пеев.

Най-трудната му сцена в сериала била тази, в която трябвало да консумира нещо, заради продуктово позициониране. Разбира се, Дънди не е издавал какво по-точно е консумирал, само от какво произлязла трудността: „За един-два дубъла е лесно, но когато трябва да консумираш за 10 дубъла, дойде ми байгън”.

Сред най-забавните му сцени в сериала, но пък трудни за колежката му Боряна Братоева, с която са съграждани и приятели, е тази, в която я удрял със зелка по главата. Любопитна подробност е, че героят на Дънди в сериала не ходи на плаж. „По-слабите хора, които трябва да съблазняват и да продават, ги събличат и те страдат от това. Аз нямам този проблем, винаги съм си с дрешки”, коментирал е Дънди с чувство за хумор.

Близнакът му живее в Англия

Може би малко се знае, че Даниел Пеев има брат-близнак. Разликата им е 10 минути. Братът на Дънди днес живее в Англия и се занимава с политика и икономика. Работи в библиотека, но се стреми да стане преподавател в университет.

Братята са много близки и винаги си помагат. Приличат си по доста неща, но не много на външен вид. Различни са и в друго отношение. Дънди е бохем, артист, екстроверт, докато брат му е интроверт, от малък заляга над учението.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени