Стефан Димитров пътува в метрото на аванта

149
14 Ноември 2021, 13:00


Стефан Димитров не е от знаменитостите, които щъкат със скъпи лимузини из София. Легендарният композитор се придвижва из столицата пеш или с такси, а понякога и с метрото. В градския транспорт той се вози без билет, но не е гратисчия. Правото да пътува безплатно в подземната железница, трамваите, тролеите и автобусите той получи преди около две години, когато СОС го отличи с титлата „Почетен гражданин”.

Онзи ден маестрото хлътна в метрото откъм бул. „Черни връх”. От станция „Европейски съюз” до ул. „Витошка”, където е домът на Стефан и съпругата му Богдана Карадочева, разстоянието не е дълго, но хладната и дъждовна есен не е подходяща за разходки под открито небе – затова хитмейкърът предпочете да използва влака. Преди да стигне до перона гениалният музикант мина през магазинче в подлеза и си купи оттам бърза закуска.

Облечен изцяло в тъмни дрехи – панталони, пуловер и дебела шуба, Димитров внимателно разгледа асортимента на павилиона и чак тогава направи своя избор. Той взе от рафтовете кутия с шоколадови бисквити и отиде на касата, за да я плати. Сметката му беше скромна – 2,50 лв.И в магазина, и в самата метростанция, Стефан спазваше стриктно  противоепидемичните мерки. Авторът на стотици евъргрийни покри лицето си с предпазна маска още преди да слезеКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени