Стефан Мавродиев пак чака любовта! (Заради жена висял от 12-ия етаж, лежал в ареста)

429
11 Май 2021, 11:02


„Най-големите глупости в този живот съм правил от любов, но пак я чакам. Ето, толкова много искам да се влюбя и сега, готов съм да откача заради жена.” Това си пожелава 77-годишният актьор Стефан Мавродиев, който само след няколко дни ще стане носител на „Аскеер“ за цялостното творчество.

 

„Не ме отписвайте, им казах на колегите, след като разбрах, че получавам приза. Какво са тръгнали да ме изпращат? Та аз продължавам да си работя активно“, смее се Мавро. В момента 77-годишният ветеран от Младежкия театър не може да се оплаче от липса на роли, но единственото, от което има нужда, е да се влюби и да „забрави за себе си“.

 

„Това е много дълга и тъжна тема. Неведнъж съм казвал, че всички жени ме напускат. Аз съм им верен като куче и много ме боли от раздялата. И да ви кажа, нищо не лекува времето. Важното е да намериш опората си я в театъра, я с приятелите. Но накрая нещата отминават и пак си оставам приятел с жените в живота ми. И с жена ми Аля, която от години живее в Париж, и със Станка Калчева, която е бивша моя любов и после партньорка на колегата Малин Кръстев, съм в добри отношения, и с всички... Питате за Камелия Тодорова, не, с нея съм бил приятел, както и с Катя Паскалева“, уточнява актьорът.

 

Мавродиев е от онова поколение български артисти, което се изгражда сред колосите на българския театър и кино. Заради своята виталност и талант той продължава да работи и във времето, когато почти не се снимаха български филми, а театърът ни бе поставен на колене. Тези трудни години сломиха не един дух, но Мавро, както го наричат приятелите, излиза като птицата феникс от пепелта.

 

Днес 77-годишният актьор е от малкото оцелели сенатори в храмовете на Мелпомена, които имат какво да предадат на младите. И го правят всеки път, щом се изправят на сцената. „Споделям опит само ако и някои ми го поиска, иначе не се натрапвам“, казва той.

 

Чувствителен и напорист, Мавро често се влюбва, но упорито заобикаля личните теми, пише "България Днес".

 

„Ааа, положението е много тежко, - въздъхва той. - Висял съм не само от 12-ия, но и от петия етаж, абе, от всеки етаж съм висял от любов. То като човек го хванат лудите и избликне в него духът, се случва това. То добре, че не се е случило да се претрепя. Сега се чудя с кой акъл съм го правил. А то не давах и никой да ме спира. Ако искаха да ми помагат, им казвах: „Никой да не ме пипа, че падам“. И всички замръзват“, смее се Мавро.

 

Пак по това време актьорът е бил и в полицията, тъй като се напил заради жена. „Случва се на всеки, но много отдавна беше това. Любовта е много хубаво преживяване. Дава ти енергия, става ти вкусен животът, всичко става отново любопитно. Когато изчезва това чувство, появява се огромна дупка. Все едно всички строим въздушни замъци. Но ако не го правим, скуката ще ни убие“, обяснява Мавродиев.

 

С шестте си книги с поезия, 77-годишният актьор отбелязва, че най-лесно е печелил жена със стихове. „Там е истината - противоречието между знаенето на едната реалност, себе си, и тоталното непознаване на другата реалност, жената, е едновременно сладко и опасно. Във „Вятърът в тополите“ имам една сакрална реплика (много обичам тази идиотска дума „сакрално“ - виж колко тежкарско звучи. В интервюто можеш да напишеш в скоба: „смее се“.) Обяснявам на Доси Досев, който се мъчи да ме увери, че жените харесват мъжете с чувство за хумор: „Това е мит! Жените никога не избират този, който ги разсмива, а онзи, когото искат физически. Висок, слаб, с хубава коса, макар и чук. А не нисък и с гола глава, макар и духовит“, смее се актьорът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени