Стената на срама: Лили показа гратисчиите, които я слушат без пари

13 Август 2022, 18:00


Естрадната прима Лили Иванова показа гратисчиите, които са й гледали без пари концерта в Летния театър в Созопол.Тя превърна стената си във Фейсбук в Стената на срама, публикувайки снимки на феновете без билети.

83-годишната певица била бясна, че толкова много хора не са си платили по 60 лв., за да я гледат и слушат, а някои дори са направили записи на изпълненията й с мобилните си телефони през процепите на загражденията. Затова наредила на хората от екипа си да обиколят около театъра и да заснемат всички гратисчии, а после ги изтипосала в социалните мрежи.

„Благодаря, Созопол! Концерт в Летен театър “Аполония” и… извън него! Благодаря за прекрасните цветя на г-н Тихомир Янакиев - кмет на община Созопол, проф. Сергей Игнатов и на всички почитатели“ - написа към фотосите Вечната Амбър на родната музика.

Л
или е известна в гилдията, че цепи стотинката на две и не цепи басма на никого, стане ли дума за пари.Заради това тя се е изпокарала не само с някои от авторите на най-хубавите си песни като Митко Щерев, но и с организаторите на концертите си през годините.

Преди години филмовият композитор на столетието поиска от нея да му плаща отчисленията за авторските права от концертните изпълнения на хитовете му „Осъдени души“, „Стари мой приятелю“, „Хризантеми“ и други. Тя обаче реши, че ще му отмъсти, като ги изключи от репертоара си и забрани записите им за излъчване в ефира. След това такива разправии имаше с Асен Гаргов, Найден Андреев и Тончо Русев, но след смъртта им тя се разбра с наследниците им и именно техните „Детелини“, „Щурче“ и „Панаири“ днес закриват рециталите й, при положение че в Музикаутор все още стои депозираният документ от Гаргов.

Първият композитор, който й забрани песните си още през 70-те, е Ангел Заберски. За разделите с мениджърите й винаги причината е била една и съща - вечно се съмнявала, че я лъжат с парите и й дават по-малко, отколкото смята, че е изкарала. Преди 20 г. Лили уволни като мениджър композитора Георги Красимиров-Герасим, който й написа „Ветрове“. Оттогава той не желае да разговаря с нея и заради това тя 15 г. не изпълнява хита му. Изненадващо обаче е включен в сетлиста на тазгодишното й турне.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Еее...хората са бедни, нямат пари.....защо така сега...На всеки концерт на всеки певец има такива хора. Колкото и да искат да платят, не могат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Lollypop
преди месец
0
Голяма певица, но малък човек!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лилов
преди месец
0
Смешна е. Всеки знае, че в Созопол може да слушаш и от улицата. Дошъл си вчера или няма билети, на кой му пука? Само на бабата. Който и да има концерт там, нек пусне пазвантите - пак съшите снимки ще направят. Смешна бабиера. Ам нек кара, скоро и нови текстове ще чуем, човек забравя, нали?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени