Стоянка Мутафова пратила племенника си в лудница (Актрисата се бояла, че Константин ще я убие)

973
28 Януари 2021, 11:53


Ако беше жива, на 2 февруари Стоянка Мутафова щеше да стане на 99 години, узна HotArena.


Те ни напусна навръх Никулден 2019 след дълга борба за живота си във ВМА. Днес единствените наследници на актрисата са дъщеря й Мария Грубешлиева от брака й с Леонид Грубешлиев и племенника й Константин Мутафов - син на нейния брат Румен. И двамата, за съжаление, нямат деца и изтъкнатата фамилия Мутафови няма да бъде продължена. По-тежка е съдбата на племенника на актрисата, който от няколко години насам е настанен в психиатрично заведение в Пловдив. 


Константин има ментално заболяване и още докато била жива и здрава, лично Стояна се погрижила той да получава необходимата помощ. "Изпратихме го братовия син  в дом, защото беше непредвидим. Иначе красив, строен като баща ми, но беше плод на любовта на брат ми с една германка, черна като циганка. Тя изостави момчето, то нещо не беше добре с главата и ние го отгледахме, плащахме на дома. Често с Муки ходехме да го навестим. Като го хванат нервите, ще вземе да пребие някого с бастун или прът. После кротва - тих, добър - до следващия амок. Уплаших се, че ще ни убие, мен и Муки. И решихме да го дадем в Пловдив, да се грижат за него по-специално", обясняваше приживе Стояна.


Въпреки, че с брат си Румен не бяха близки, а в последните години от живота му дори бяха спрели да си говорят, Мутафова таеше топли чувства към сина му и не го остави на улицата. Константин и досега питал за нея и за Муки, а хората в психиатричното заведение досега си спомнят как предрекъл смъртта на леля си, пише Ретро. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 2 месеца
-1
Лека и пръст на Стоянка. Какнашарена, напишете по-добре някоя поръчкова статия за Каканаша и оставете Стоянка на мира.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени