Столичен район на бунт срещу скандална кметица

09 Декември 2021, 16:12


Стотици недоволни жители искат главата на Росина Станиславова в петък пред Община Красно село


Запуснати зелени площи, липса на осветление, липса на детски градини и предпоставки за засилена престъпност. Това са само част от причините, заради които един от най-големите столични квартали – Красно село излиза на бунт срещу скандалната си кметица.


Утре, от 16 часа, пред общината, жителите на близо 100 хилядния квартал се канят да кажат: Оставка за кметицата и нови избори веднага.


Организацията е на Фейсбук групата „Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето“, в която членуват близо 8 000 жители на един от най-големите софийски райони.


Росина Станиславова бе избрана преди две години с подкрепата на ДБ. В последствия, след две решения за конфликт на интереси от КПКОНПИ, партията се отказа от нея и дори върна парите, които тя е получила като хонорар по европейски проект.


В момента решенията на КПКОНПИ се обжалват от Станиславова в столичния административен съд.


Мотивите за исканата оставка на Станиславова, е че през последните две години тя доказала, че е некомпетентна да управлява толкова голям район, какъвто е Красно село.


Според жителите на Красно село Станиславова използва изборната си длъжност, за да обогати себе си и тесен кръг свои приближени. По думите им тя и семейството й получават финансови облаги, в конфликт на интереси, което се доказва и от решенията на КПКОНПИ, която я разследва по няколко казуса.


„Кварталът е оставен на самоуправление. Състоянието на зелените площи е ужасяващо. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Липсват детски градини, а общината не си мърда пръста за изграждането на нови такива. Уличното осветление масово не работи и е предпоставка за увеличена престъпност“, твърдят жителите на квартала.


Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.


В работата на Росина Станиславова липсва  каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

Източник: Crimesbg.com
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мария Петрова
преди 6 месеца
-1
Липсват детски градини, а общината не си мърда пръста за изграждането на нови такива. Уличното осветление масово не работи и е предпоставка за увеличена престъпност.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени