Сватбената рокля на Цеци Красимирова тежала 35 кг (Бижуто на Евгения Борисова струва минимум 50 бона)

09 Декември 2020, 15:13


Евгения Борисова бе дизайнерката, на която Цеци Красимирова се довери, за да ушие най-специалната рокля в живота и - тази за нейната сватба, узна HotArena. 
 

В своя публикация в мрежата, Борисова разкри подробности около нейната направа и сподели, че всъщност това е най-сложната и най-скъпата рокля, която е шила в нейната професионална кариера. Транспортирането и до Испания, пък станало с помощта на Тир, за да не бъде повредена. 
Самата дизайнерка разкрива, че не е имала ограничения в бюджета, като според запознати роклята-бижу е струвала поне 50 000 лева. И е тежала 35 кг, с които Красимирова стоически е издържала над 8 часа. 


Роклята е била ушита за около 4-5 месеца в отделна стая, "скрита от погледите на любопитковци и за да не излязат папарашки снимки".  "Когато влизах в стаята, бях боса, защото на практика роклята изпълваше почти цялото студио и ме беше страх да не се замърси подът. Докато я шиехме, слагахме ръкавици за да не я изцапаме, защото много често от шиенето на ръка се пробивахме с иглите и течеше кръв.За да занесем роклята до машината за шиене /само машина с двоен транспорт/ бяха необходими трима. Двама носеха и държаха огромната конструкция, а един управляваше машината. При една от пробите видяхме, че 30 кг закачени на колана са непосилни за носене /дори само за два часа/ само от кръста и талията, затова създадохме укрепителна конструкция като тиранти, но от материала на роклята, чрез които разпределихме тежестта между талията и раменете".За направата на роклята са поръчани 600 метра специални щраусови пера с най- голямата дължина/нарича се PLY20/, за да не се вижда сатенената лента на обикновенните щраусови ленти и всичко е било пришито на ръка. Кристалите върху роклята, корсета и бюстието също са ръчно пришити и тежат около 7 кг. Всяка проба продължавала над 2 часа. "За да занесем роклята до машината за шиене/ само машина с двоен транспорт/ бяха необходими трима. Двама носеха и държаха огромната конструкция, а един управляваше машината.", разкрива дизайнерката. А за транспортирането на роклята до Испания е нает ТИР, пише Галерия.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ДА разбираме ли че това компесира липсата на мозък....
Преди 1 година
0
да се възхищаваме ли....не разбрах
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
Преди 1 година
0
Рокля-бела мечка след зимен сън.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
да
Преди 1 година
-8
Най-красивата рокля!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени