Талантливият Георги от „Гласът на България” свали 25 кила, но иска да отслабне с още 30

19 Декември 2021, 11:00


Георги Костадинов, който миналата неделя се размина на крачка с победата в шоуто „Гласът на България” на Би Ти Ви и се класира на второ място, е спасил живота на 7-годишно дете. Това се случва малко след кастингите на тъмно за предаването. Болното момче се задушава, когато таксиметровият шофьор е повикан, за да го откара в „Пирогов”. Той обаче преценява, че не разполага с достатъчно време, за да пристигне, преди да е станало твърде късно. На своя глава избира друга болница, нарушава всички правила за движение по пътищата, но успява да закара детето в спешен център навреме, за да му спасят живота.

Гласовитият изпълнител от Добрич до днес се просълзява, когато се връща към момента, в който работата го среща с болното момче и неговото семейство. По случайност това става в Деня на детето, 1 юни. Малко преди това са били записите на кастингите на тъмно, когато с въздействащия си глас и характерен тембър Георги Костадинов успява да накара всичките 4-ма треньори в „Гласът на България” да го поискат в отборите си. Той избира групата на Иван Лечев.

След записите на първия етап на шоуто отново се качва в таксито си, а няколко дни по-късно е повикан на адрес в софийския квартал „Надежда”. Към автомобила му се приближава момче на видима възраст около 14-15 години, което носи 7-годишното си болно братче. Малкото дете е настанено на задната седалка, до него сяда майката, която е силно притеснена, а отпред – по-голямото момче. Семейството е чакало линейка твърде дълго, но тя така и не е пристигнала. Затова вика такси. Майка настоява да пътуват към „Пирогов”. Шофьорът обаче вижда, че детето е посиняло – трудно му е да диша. Георги не разполага с достатъчно време, за да стигне до „Пирогов” преди да е станало твърде късно. В летния следобед трафикът е твърде натоварен, задръстванията – твърде много, а разстоянието – голямо. На своя глава решава да тръгне към по близката болница ИСУЛ.

„И газ! На аварийки, на фарове, на червено... но успях да ги закарам за 5-6 минути до болницата. Те плачат, крещят, аз трябва да овладея ситуацията. Шляпнах по крака голямото момче и му казах: „Трябва да си мъж, да успокоиш майка си!”, спомня си Георги в интервю, което дава за Би Ти Ви.

Няколко часа след тази случка му звъни диспечерката от фирмата за таксиметрови превози, в която работи. Пита дали да даде телефона му на жена, която много настоява да говори с него. Оказва се, че това е майката на болното дете. „Целувам ти ръцете, че ми спаси детето!”, казва му тя. И двамата се разплакват. Малко след тази случка започват големите успехи на Георги в „Гласът на България”, които го превръщат в любимец на зрителите и го отвеждат до финалите на шоуто. Таксиметровият шофьор се класира на второ място – единствено народната певица Петя Панева получи по-висок зрителски вот от него. Този успех обаче не идва случайно. Той е плод на дълъг труд и усилена подготовка, продължила с години.

Макар да си изкарва хляба зад волана на таксито, Георги е музикант по образование. Той е завършил музикална паралелка в родния си град Добрич, а след това – Консерваторията в София. От малък свири на пиано и ударни инструменти. В осми клас се насочва към пеенето. Когато е в 12-и клас, вече е толкова добър на сцената, че печели международен конкурс, в който участват 350 изпълнители от цял свят. Младият мъж тръгва за София, където го приемат в Консерваторията. Там се запознава с жената на живота си – колежката му Елена Кокорска, която също участва в „Гласът” тази година, но отпадна преди финалите. „Тя дойде в шоуто само за да ме подкрепи, да бъдем заедно”, коментира Георги.

Скоро след като завършва висшето си образование, той заминава за чужбина с група, с която пее по кораби. „Там се става под час, разпяваш се, закусваш и си на сцената. Всеки ден ти трябва настроение. Всеки ден оставах без глас, защото не се пестях за хората. Най-важно беше човек да не се пести”, спомня си младият мъж. С този режим той прекарва 4 години. Но любимата жена му липсва. Затова взима трудното решение да се откаже от музикалната си кариера зад граница и да се прибере в България, макар че тук не намира начин да се издържа с пеене. Налага се да търси друга работа. Бил е и банков служител, и куриер, а сега – таксиметров шофьор. Но винаги е знаел, че ще дойде ден, в който ще се върне на сцената.

Този ден идва с кастингите на тъмно в „Гласът на България”. Шоуто дава на Георги не само сцена, но и желание да промени живота си към по-добро. Когато се явява пред журито, той е много напълнял заради работата си, в която няма почти никакво движение. Решава да отслабне. Започва да се движи повече, изключва от менюто си бялата захар и хляба, набляга на плодовете и зеленчуците. И резултатите не закъсняват. До този момент младият мъж е свалил 25 килограма от излишното си тегло и се надява да отслабне поне с още 30. Преди концертите на живо в „Гласът” той спира да работи, за да намали максимално риска от заразяване. Иска да е сигурен, че когато излезе на сцената, ще може да покаже пълния капацитет на гласа си. На финала Георги печели повече зрителски гласове от своя конкурент Борис Христов, с когото първоначално е в един отбор – на Лечев. Виртуозният китарист изправя двамата певци един срещу друг във вокален двубой. Трябва да избере само един от тях, който да продължи в отбора му. Това е Борис. Но Георги не отпада от състезанието. Галена го открадва в отбора си, в който е и бъдещата победителка Петя. Така и двамата изпълнители, класирани на най-високите места в шоуто тази година, са от отбора на фолк звездата, писа Уикенд.

Въпреки успеха в шоуто Георги все още работи в таксито си. След случката със спасяването на болното момче той има специално послание към хората: „Уважавайте всички хора и всички професии! Един обикновен човек може да направи за вас невероятни неща!”. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени