Таня Боева побесня: Получих награда, а не пенсия - това звучи грозно!

1665
02 Март 2021, 13:05


Пенсията няма срок! Аз получих награда!

С тези думи Таня Боева сподели възмущенията си от тиражираната новина, че е пенсионирана.От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си: "Награда за специални заслуги и принос в изкуството"!", споделя видимо ядосаната попфолк певица. Таня, която е единствената изпълнителка от жанра, която е печелила престижната награда "Златен Орфей", се ядосва на сравненията с пенсионерка, писа "България Днес".

"Приемам с любов и благодарност уважението и почитта, с която съм удостоена от Министерството на културата! 25 години след приза от "Златен Орфей"! Благодаря за наградата! А кой как ще я нарича, уважи или омаловажи, си е единствено и само негов проблем!", гневи се Таня по повод десетките заглавия, че е получила пенсия. Тополовградската певица се обижда на факта, че я състаряват и че добрата новина за наградата й се тиражира като нещо гротескно.

"Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо", ядосва се Боева. 47-годишната попфолк легенда си спомня с умиление отминалите времена и оценява това, което й дава участието й в престижния песенен конкурс. Таня Боева не отговори на многобройните обаждания от страна на редакцията. Певицата разкрива настроенията си в социалните мрежи, където не е особено активна.

"И до днес най-горда и оценена се чувствам от приза "Първа награда за млад изпълнител" на легендарния фестивал "Златният Орфей". Само на 21 години, с целия живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13-членно жури начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно...  накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит,

трудолюбив, последователен и работи за мечтите си", спомня си отминалите времена Таня.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени