Театърът е тайната страст на щерката на Мустафа Карадайъ (Джейлан с фурор в „Сън в лятна нощ“)

1290
09 Април 2021, 13:00


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма шанс децата му да продължат политическия му път. Голямата му дъщеря Айсел се занимава с музика и е преподавател в училище, а малката Джейлан е звезда на театралната сцена. Красивото момиче подобно на сестра си има уклон към изкуството, но за разлика от нея, вместо музиката избира театралната сцена още на 6-годишна възраст. И докато почетният председател Ахмед Доган водеше на партийни сбирки дъщеря си Демет и сина Демир с надеждата да ги въвлече в политическите урагани, децата на лидера Карадайъ не искат и да чуят за политика.

 

Подобно на друго дете от властовия елит - дъщерята на президента Румен Радев, Дарина, Джейлан е твърдо решена да е актриса, а на сцената е вече над десетилетие. Таткото на Айсел и Джейлан няма нищо против интересите на дъщерите си, затова още от малки позволил и двете да се запишат в театрална школа „Ведна“, а двете сестрички дори играят на една сцена.

 

Въпреки невръстната си възраст Джейлан е покорена от светлината на прожекторите и интересните роли и вече над десетилетие има участия в множество постановки и успява дори да грабне награда за главна женска роля. Дъщерята на лидера на ДПС е звезда в „Сън в лятна нощ“, а в комичната пиеса „Семейство Адамс“ е неузнаваема - влиза в ролята на дъщерята на щурото семейство Уензди, като с черна перука с плитки и тематичен грим дори се опитва да убие на сцената „брат“ си Пъгзли за веселие на публиката.

 

Театралната кариера на Джейлан за малко да се провали, след като школата остава само с момичета за ролите в един от сезоните и е на ръба да се разпадне, но за щастие, това не се случва. Джейлан и Айсел, която по-късно се прехвърля към музиката и педагогиката, продължават да греят на сцена.

 

Дъщерята на лидера на ДПС е звездата. Ролите й в „Пепеляшка“ и „Къде е завещанието“ по Агата Кристи дори и я пращат в театър „Възраждане“ на голяма сцена. Сестра й Айсел пък за пръв път опитва режисура в „Дегустаторът“ по Роалд Дал. А Джейлан продължава напред и успява да грабне наградата за главна женска роля за „Скъпа Памела“ от фестивала в Дома на културата в столицата, научи „България Днес“.

 

Дъщерята на лидера на ДПС днес признава, че е всичко, което е като личност, благодарение на 12-годишното си участие на сцената, а школата е второто й семейство. „Благодарна съм за всичко, което съм получила от тази школа умения, спомени, семейство и много дълъг живот, ако смятаме, че смехът удължава живота“, казва с усмивка Джейлан.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
////
преди 2 месеца
0
Нищо чудно.Баща им е "голям артист" на политическата сцена.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени