Телевизията на Дългия умира без зрители, става платена от септември

4080
02 Август 2020, 11:59


Слави Трифонов е на крачка от фалит. Самият шоумен, който се гласи за голямата политика, призна в понеделник, че изнемогва финансово заради телевизията, която създаде преди месеци. 7/8 ТВ гълта милиони, като в същото време не носи почти никакви пари на своя собственик. В последни опити да изплува от дъното новият политик е решил да я направи платена от септември, дочу HotArena.

Само месец дели феновете на Дългия от момента, в който ще трябва да се бръкнат за допълнителна такса към телевизионните си оператори, ако искат да гледат 7/8 ТВ. В официален пост в социалните мрежи Слави съобщи, че каналът се радва на много зрители, но страда от болезнена липса на реклами, което според него се дължи на картел в телевизионния бизнес. В резултат на това парите, които влизат в сметките на медията, меко казано са недостатъчни за нейната издръжка. За да я спаси, от септември Слави въвежда абонамент от 78 стотинки, които зрителите ще трябва да плащат, ако искат да го продължават да го гледат.

В изявлението на Дългия се казва: „Има картел между двете национални частни телевизии и те задължават рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях. И тук идва въпросът - какво ще направим ние? Ние все още нямаме политическа власт, за да задължим държавните комисии да спазват закона. Да го спазват такъв, какъвто е. За да съществуваме в тази „непазарна ситуация”, можем да разчитаме само на вас, уважаеми зрители. Затова от първи септември всеки, който иска да гледа „7/8 Ти Ви”, всеки, който споделя нашата кауза за свобода на словото и информацията, ще трябва да каже на своя кабелен оператор, че желае „7/8 Ти Ви” да бъде добавена към пакета за цената от 78 стотинки с ДДС.”

Веднага след това изявление заваляха коментари: „Слави фалира! Кой ще плаща, за да гледа телевизията му! Това е самоубийство!”. Според много експерти болшинството от българите не са склонни на допълнителни разходи за каквото и да е. Те са свикнали да получават всичко без пари – през интернет, и едва ли това ще се промени само защото Слави има нужда от финансиране. Други пък подчертават, че телевизията в страната ни отдавна е платена, тъй като почти всички ползват услугите на телевизионни оператори срещу определена месечна такса. Въпреки това обаче малко са оптимистите, които очакват да се намерят много зрители, готови да платят допълнително към тези такси дори и символична сума като 78 стотинки, за да гледат Слави, писа Уикенд.

Дългия отдавна се оплаква, че му е трудно да финансира собствената си телевизия, която създаде след напускането на Би Ти Ви миналата година. Както „Уикенд” писа, тя гълта между 350 хиляди и половин милион милион лева всеки месец, а приходите от реклами са не повече от 15-20 хиляди. Това трупа огромни минуси в личните сметки на високия водещ. В същото време груби сметки показват, че поне 640 хиляди домакинства трябва да се съгласят да плащат специалните такси за достъп до програмата на Слави, за да успее той да си докара половин милион на месец, с който да покрива разходите си. Твърде съмнително е да се намерят толкова много желаещи.

Хора от екипа на Трифонов се оплакват, че той по цял ден бучи недоволно в офиса си, че е останал без пари заради телевизията. Говори се, че рекламното време в 7/8 ТВ е най-евтино в сравнение с всички останали канали в страната. Но въпреки супер изгодните условия много малко бизнесмени отделят от бюджетите си, за да пълнят рекламните паузи в неговата програма. Той потърсил подкрепа от всички продуценти, за които се сетил, предлагайки им да му станат съдружници. Обаждал се дори на бившите си служители Любо Нейков и Евтим Милошев. Но те категорично отказали да се забъркват в проекта му.

По-малко от година след старта на 7/8 ТВ ножът вече е опрял до кокала и Дългия възлага последните си надежди на бъдещите такси. Те ще бъдат и своебразен тест за подкрепата, на която ще може да разчита, когато се яви на избори. Провали ли се с тях, ще му е твърде трудно да се отдели от дъното, на което сам се спусна, воден от огромните си амбиции.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
...
преди 10 месеца
0
Телевизиите на Трифонов,Сидеров и на Нинова са партийни плювалници.Като превключвам програмите на която и от тези трите да попадна винаги има един оцъклен който хвърля плюнки по всичко и всички,и само хвали работотателя си.Игнорирам ги.По-добре Анимъл Планет да гледам.Там поне има какво да научи човек.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hoi
преди 10 месеца
0
Че кой би рекламирал в тая силно политизирана телевизия? Не че другите не са, но там поне пускат и филми за разнообразие между помията. А нямаше ли картел ти като беше у битивиту или тогава не се броеше? А като ти плащаха да каниш конкретни гости, особено преди избори? Или и това спря, след като не си в националния ефир...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 10 месеца
-7
Колко трябва да си изтрещял, за да дадеш пари на Дългия. Колко трябва да си нахален, за да искаш да одереш бедния и озлобял български народ. Срам!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Николай
преди 10 месеца
-8
Телевизионните им скечове писани от сценаристите му са просташки, евтини боклуци, като самите тях! Кой им гледа простотоите и едни и същи скечове, които са омръзнали на всички с малко повече акъл в главата.Простотия, простотия, кич! Като я направо платена, само той ще си я гледа! А за милионите от мафиотите дето години на ред лапа - де са,а?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 10 месеца
-8
Славчо трябва да ми плаща за да го гледам как се излага.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1
преди 10 месеца
-6
Аз за диемите не им давам пари че и на тоя, като има и начин да се гледат без пари. Много ми интересно защо давате пари на тия кабелни оператори като има и начин без пари. Такива хакерски приемници има които отварят всичко
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 10 месеца
-2
тази ситуация с рекламата я направи красимир гергов като собственик на бтв. Тогава славчо нямаше проблем с картела, защото лапаше директно с голямата лъжица. Сега се озова от другата страна, усети какво значи неспазване на закона и ревна като ощипана мома. Това е проблемът на всичките ни "борци за справедливост" - борбата за спазване на закона ги интересува само когато са ощетени. Докопат ли се до далавера, стават тихи като мишлета. Това е и проблемът на българина като цяло - искат добра държава и законност, но ако може само другите да спазват правилата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 10 месеца
-4
Човек трябва да знае кога да се оттегли от публичното пространство.А гласенето му за политиката е скок в бездната за него защото е изчерпан от всякъде,само егото му расте и то ще му счупи главата.Ще усети истинската народна любоФ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ноно
преди 10 месеца
-8
Това е премислена пиар акция, че сам си плаща масрафа , а не Черепа или Цветан Василев. Но всички ние знаем , че руски пари се наливат в 7 /8 , но така ще суче от две майки балъците български и руски заинтересовани лица
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени