Тео Ушев завърши последния си филм от болницата (Рисува тревожните очи на докторите)

21 Януари 2022, 14:17


„Последният анимационен кадър за филма „Ф1.618“ беше завършен също така не къде да е другаде, ами в болницата.” Това написа световноизвестният ни аниматор Теодор Ушев, който вече е напълно възстановен от коронавирус във ВМА - София.

 

Това е първият пълмометражен филм на звездата в анимацията с участието на популярните актьори Мартина Апостолова и Деян Донков. Освен че завърши филма си, май-награждаваният българин всеки ден качваше рисунки от болницата, като най- впечатляващи от тях бяха очите на докторите, които го лекуват. „Най-тъжното нещо на тази болест е, че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували.

 

Виждаш само очите им и съдиш по тях дали ти се усмихват, дали са уморени. В началото дори не можеш да се ориентираш кой кой е. Ти си цял човек пред тях. А те – те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи“, написа Тео, като след това благодари поименно на лекарите, спасили го от коварната болест.

 

Талантливият аниматор и публикува цяла серия от красиви пейзажи, които се виждат от прозореца на отделението. В тях централно място заема любимата на софиянци планина Витоша. Не, рисунките от престоя ми в болницата не се продават и изложба няма да има. Акварелите бяха подарени на медиците и персонала от отделение „Пулмология“ във ВМА, обясни художникът в края на престоя си, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени