Теодора Духовникова:Щях да се откажа от сцената, почувствах, че губя всичко

08 Юли 2018, 14:00


Ванча Дойчева, която си отиде от този свят през лятото на миналата година, казвала за Теодора Духовникова, че в нея вижда себе си като млада, и й предричаше бляскаво бъдеще в киното и театъра. Случайно или не двете много се обичали. Сближавали са ги може би техни общи качества, а вероятно и трудните моменти, които са имали в професията, научи HotArena.

„Ванча беше истинска дама, резистентна към завистта, а на нея много са й завиждали – примадоната, играла е най-хубавите роли, красавица, обожавана от публиката, от мъжете, от мъжа си”, изтъква Теодора Духовникова. И при нея завистта е била причината, поради която преди време й се е наложило да се бори с ред изпитания. Тя признава за кризисен момент, в който се е озовала на кръстопът.

Тогава Теодора повела тежка битка.


„Тя беше свързана с професията ми и с мои съмнения относно мястото ми в нея. Разбира се, този срив бе съпътстван от много външни обстоятелства. Мисля, че за да останеш в тази професия, трябва колкото талант, толкова и характер. И тогава се обърнах към характера си, към сърцето си, към генерала, за да спечелим и тази битка. Имаше критичен момент, когато чувствах, че губя всичко, но вече нещата са много по-добре”, разказва Теодора..

Това е периода, в който ражда втората си дъщеря от любимия си Стефан Духовников. След като се връща от отпуска си по майчинство, Теодора, която вече била част от трупата на Народния театър „Иван Вазов”, дълго време не играела. Нямала и кой знае какви покани за снимки в тв сериали или филми. А каква причината да не получава роли в постановки, Теодора не е изтъквала. Затова пък е признавала за един разговор с тогавашния директор на Народния театър: „Отидох при Павел Васев и казах: „Вижте, виждам така, че не играя. Дали пък само аз имам нужда от театъра, а пък той да няма нужда от мен?! И ако е така, предпочитам да си тръгна и да не държа просто мястото на някого”. Слава Богу, че той ми каза, че това са глупости... След това започнаха да ми се случват едни от най-хубавите неща в професията”.

И наистина днес Теодора едва смогва да изпълнява всичките си ангажименти. Освен че играе на още две театрални сцени в София, красивата актриса участва в някои от най-гледаните в последните години филми и тв сериали. Тя блести в кино продукциите „Дъвка за балончета”, „Вездесъщият”, „Прогноза”. Снима се в сериалите „Под прикритие”, „Дървото на живота” и „Дяволското гърло”, чийто снимки приключиха преди няколко месеца. Така че Ванча Дойчева може би ще се окаже права за нея, коментират в артистичните среди.

Теодора поддържа добри отношения с всички свои колежки, но целенасочено не скъсява дистанцията. Тази стратегия предприела преди време, когато била жестоко наранена от предателство на своя „приятелка” – популярна актриса. А най-много я отвращавало лицемерието: „Хора, които говорят отвратителни лъжи за мен. Аз знам, че са те, защото София е доста малка. А като ме видят: „Теди, Теди!”, и са едни прегръдки, и наздраве, и се снимаме заедно...", пише Уикенд
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
LP
преди 3 години
0
Трябвало е да се откаже, наистина. Щеше да ни направи огромно добро като ни спести бездарното си, но за сметка на това нагло и натрапващо се присъствие.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени