Тончо Токмакчиев снима филм в Мемфис! (Актьорът е част от първата продукция, заснета изцяло в САЩ)

373
11 Октомври 2021, 14:10


Първи кадри от снимачната площадка на „Аромат на липа“ сподели Тончо Токмакчиев. Актьорът замина преди дни за CAЩ, където участва в реализацията на първата българска продукция, заснета изцяло зад океана. Тончо е там заедно с колегата си Иван Бърнев. Снимките ще продължат 18 дни, а Тончо и Иван не спират да се наслаждават на престоя cи в Мемфис. Двамата обикалят заедно с екипа града на Елвис и посещават всевъзможни забележителности в малкото свободно време, което им остава.

 

Редица американски сайтове обявяват старта на заснемането на лентата, която е на режисьора Цветана „Сиси“ Денкова. „Следващият игрален филм, заснет в Мемфис, ще привлече вниманието към една от по-пренебрегваните части от населението на града - българската общност“, описва лентата журналистът Джон Бейфус.

 

Денкова разказва, че филмът се фокусира върху „въпроса за американската мечта и пита дали тя все още е реална“.

 

„Става дума за нашата българска общност, но и за нашата гледна точка за американския живот“, споделя още Сиси, която емигрира заедно със семейството си през 1997 година. С бюджет от около половин милион долара, спонсориран отчасти от нова нестопанска организация в Лос Анджелис, която поддържа независимо кино, с „Аромат на липа“ Денкова пренася българския талант в Америка, включително актьорите, които режисьорът нарича „някои от моите детски комедийни идоли“.

 

Имена като Иван Бърнев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев може да не означават нищо в САЩ, но „това не са само професионални актьори с десетилетна кариера - те са звезди. Тончо прави скеч комедия пo телевизията от дете. С тези Денкова разкрива за избора си да покани именни тези български актьори за снимките в Мемфис.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени