Тони Дачева: Диабетиците станахме двойно зависими: Първо от инсулина, а после и от отслабващите с инсулин

13 Април 2023, 10:22


"Двойно зависими станаха диабетиците! След инсулина на страдащите от коварното заболяване втори път се налага да се съобразяват - сега с купуващите ценното лекарство за отслабване, което често предизвиква дефицит."

Така фолклегендата Тони Дачева коментира пред "България Днес" информацията за повторна липса на жизненоважни медикаменти за диабетно болни в аптечната мрежа. След като инсулинът буквално изчезна в началото на годината и изпълнителката на "Бедни и богати" алармира за проблема, този път пациенти също биха тревога, че в десетки аптеки не успяват да намерят тяхното лекарство.

"Предстои ми в четвъртък или петък да си набавя моите лекарства и се надявам да няма недостиг. Не знам откъде тази нова мания по отслабване с инсулин и това млади и здрави хора да се правят на диабетици. Нещо, което по-късно ще им изиграе лоша шега", каза още Дачева.

Изпълнителката напомни и за старата поговорка, че като млади даваме здраве за пари, а като стари - пари за здраве.

"Най-жалкото е, че заради тази мания истински нуждаещите се хора остават без толкова важните лекарства", отбеляза Тони Дачева.

От здравното министерство обясниха, че планираните доставки за тази година са с 1/3 повече от миналата. Според лекари липса има, но не толкова остра, колкото в началото на годината. Проблем остава, че често пациентите търсят лекарството за отслабване.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени