Уреди се: Мика Стоичкова става директор на Българската професионална футболна лига

10 Септември 2022, 12:03


Дъщерята на Христо Стоичков Михаела Стоичкова е новият директор на Българската професионална футболна лига (БПФЛ). Мика ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения след като лично е била поканена от президента на организацията. Стоичкова ще встъпи в длъжност следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на БФПЛ.

“Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарт“, казва Стоичкова.

„Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол. Важно е да създаваме много повече събития и интерес към тях, да привличаме чуждестранно присъствие от международни отбори, които да мотивират както децата, така и българските футболисти. Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда. Заставам зад тази заявка с името си“, добавя Мика.

„Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата да се присъедини към новия екип на БПФЛ и да поеме отговорността да бъде основен двигател на всички бъдещи предизвикателства! Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като й обещавам пълната си подкрепа!“, изтъкна президентът на сдружението на професионалните клубове Атанас Караиванов.

Eкипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец. Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Николай
преди 6 месеца
0
Ей, колко е хубаво баща ти да е известен, че и с пари,.. Колко ли е кихнал щерката да я вземат за директор :-) ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Така е
преди 6 месеца
0
На всичкото отгоре е и адски противна. Дори с корекциите е много обикновено девойче.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени