Успешните женски любовни тандеми (СНИМКИ)

1206
28 Август 2021, 12:00


Весела Казакова и Мина Милева, Снежина Петрова и Деси Шпатова, Люси Дяковска и Марчела живеят и творят заедно.

Те са плътно една до друга - и в личния живот, и в работата, което само по себе си е направо постижение. Безспорно едни от най-успешните и развиващи се дамски тандеми, които се борят наравно с мъжете в изкуството, са перлите - Весела Казакова и Мила Минева, Снежина Петрова и Деси Шпатова, Люси Дяковска и новата й любов Марчела. Актрисата Весела Казакова и аниматорката Мина Милева, които се превърнаха в едни от най-активните и продуктивни авторски дуети в БГ киното, стягат куфари за Венеция, писа "България Днес".

 

Весела Казакова и Мина Милева

Весела Казакова и Мина Милева

 

Двете получиха поредното признание, след като техният филм "Жените наистина плачат" - за общество, в което "джендър" е мръсна дума, регистрира впечатляващо участие в конкурса "Особен поглед" в Кан. Сега партньорките са поканени да оглавят журито на програмата "Венециански дни" на най-стария кинофестивал в света. "Те събират овации от киноспециалистите в цял свят. Нужни са хора като тях, които да рушат границите чрез киното, да проправят нови пътища. Киното на Мина и Весела е умно, провокативно, яростно", пише в официалната информация от Венеция. Наричат двете ни момичета "демоничното дуо" още от първия скандал, който вдигат в гилдията с документалната лента "Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС". В него "говорят" за легендарните аниматори Доньо Донев и Тодор Динов. Филмът им "Звярът е жив" пък е по трагичната история на дядото на Мина, намерил смъртта си в един от лагерите след 9 септември 1944 г. Следващият им филм - "Котка в стената", е обявен за "политически некоректен" за Брекзит и цялото безумие на емигрантите ни в Лондон. Весела и Мина се познават от години. И докато Весела живее у нас, Мина повече от 30 години е жител на Англия. Сред най-скъпите на сърцето на Казакова филми са тези на майка й, прочута педагожка Снежина Казакова - "Заради мама" и "За леля Снеже". За личния й живот се знае, че до появата на Мина в него тя е била гадже с поп певеца Дони. Отношенията им са спокойни, но недостатъчно страстни, за да се обвържат трайно.

Друг великолепен женски тандем са Снежина Петрова и Деси Шпатова. Любовта им пламва в творческия екип за едно от представленията на Шпатова. Тогава русолявата Деси е впечатлена от таланта на Снежина. Самата Петрова, преди да срещне колежката, не вярвала в женските приятелства. Нещата обаче се променили.

 

Снежина Петрова

Снежина Петрова

 

След успешните спектакли на двете, като постановката "Всичко ни е наред", двете сътвориха и блестящата "Медея". Режисьор е Шпатова, а в главната роля влиза Петрова. Тя не говори за спектакъла като такъв, а като за цялостен проект, в който деца от различни уязвими групи са въвлечени чрез различни изкуства. Мотото е "Заедно" - вдъхновяващата страна на често пъти злополучната история, наречена "Пловдив - културна столица". "При Снежина всичко е истинско - страдание, лукавство, непримиримост, майчина обич, отмъстителност. Тя е прекрасна", споделя за приятелката си Деси Шпатова. Двете дори осиновяват две момчета - Иван и Никола. Иван също иска да става актьор и участва в "Медея". "Има моменти, когато съм разколебана в смисъла от усилията да променям себе си и средата за по-добро и ми се иска да избягам, но точно тогава като че ли някакво провидение се намесва. Спира ме непознат на улицата и ми казва: "Много ви уважавам. Много сте важна за мен". И аз добивам сили", отговаря Снежина на въпроса откъде намира сили в ежедневието.

 

Деси Шпатова

Деси Шпатова

 

Поредната БГ впечатляваща двойка, която открито афишира любовта си, е Люси Дяковска и танцьорката Марчела. След поредица от неуспешни връзки с момичета, които по-скоро използваха певицата, отколкото я обичаха истински, поп звездата от "Ноу ейнджълс" намери любовта в лицето на моделката и учителка по танци Марчела. Двете се запознаха на клипа на песен на събралата се наскоро световноизвестна група. "Небесата се отвориха за мен тази година, живея отново", каза певицата по повод на любовта си с Марчела. Тя призна, че е щастлива, както отдавна не е била. "След като се запознахме, усетих различна светлина в мен и в моята душа. Това ми даде надежда, че отново мога по по-различен начин да се радвам на живота", сподели българката. Марчела е танцьорка, работи в Германия. Тя има две деца - момче и момиче, които също често се снимат в реклами и клипове на песни. Марчела и Люси готвят и нови изненади двете заедно, които със сигурност ще видим първо у нас. Най-щастлив за това, че дъщеря му е намерила човек, когото обича от цялото си сърце, е бащата на Люси Дяковска - оперният певец Любомир Дяковски. 71-годишният шеф на Плевенската филхармония изгуби съпругата Росица през 2020 г. Оттогава дъщеря му Люси не е афиширала официална връзка в живота си.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени