Устата проговори за заплахите от Македония: Пожелават ми смърт по хиляди начини

18 Февруари 2023, 10:01


Смъртни заплахи е получил Иван Динев-Устата. Рапърът публикува следния текст в социалните мрежи: "Здравейте, как се процедира, като получиш закана за убийство, и какво се прави, ако са повече от 100? За един приятел питам".

 

Заплахите идват след песента на изпълнителя „На Македония с любOFF“. Текстът, който той нарече „Урок по история на Македония“, е хаплив, жлъчен и откровен. "България Днес" потърси изпълнителя за коментар по въпроса.

 

- Иване, очакваше ли да се стигне до заплахи след песента ти за Македония?

 

- От два дни съм залят с помия заради изпятото от мен. Не предполагах, че има толкова начини човек да умре. Получих подобни смъртни заплахи във всички социални канали, където имам профили.

 

- Последствията от музикалното ти откровение прецедент ли са за теб?

 

- О, да! Нищо такова досега не ми се е случвало! Този отзвук от песента е огромен, направо е тътен.

 

- Това да не е рекламен трик?

 

- Това е въпросът, който ми хрумна, че някой наистина може да си го помисли. Че съм търсил провокация. Виж сега, ако беше така, щях да взема камера, да отида в Македония, още преди да е готова песента, да снимам професионално в центъра на Скопие и да направя комерсиално парче. А в тази песен няма никакъв комерс! Това е точно толкова емоционално, колкото е, и е снимано с телефон през цялото време. Ако бях търсил шум и публичност, щях да го направя както трябва - аз съм професионалист!

 

- Какво мислиш да направиш оттук нататък?

 

- Не знам! Това е агресия, която се лее от Македония към България. Ти чувала ли си за пребит македонец? Аз не съм! Смятам, че това е абсолютно излишно, дори смешно. Смятам, че нямам право да ме е страх! Защо да се страхувам? Други трябва да се притесняват от българите. Ние сме тези, които сме били стъпквани и предавани. И пак сме се вдигали, и пак сме давали на света! Ще помисля и ще изразя позиция скоро. Не знам дали може и трябва да публикувам другите заплахи, стигнали лично до мен. Защото да не си помисли някой, че аз ги казвам. Разбираш ли ме за какво говоря? Пишат ми "Ще те тепам кат магаре", "Ще те влача по цялата улица", "Ти си най-добрата реклама за абортите", "Ще се събудиш вкочанен" и т.н. Пускат ми клип на човек на името Ристо Бомбата, който пее как изчукал всички българки. В тази песен има омраза, не в моята. В поста на един господин с името Димитър Вучев, чието споделяне по повода има 500 000 гледания и над 1000 коментара, са най-активизирани и груби македонците. А в YouTube направо ще паднеш!

 

- Смяташ ли да заведеш някакво дело за нанасяне на вербален тормоз или нещо подобно? Имената на хората, пишещи в нета, се виждат все пак.

 

- Не знам как се процедира. Човек с права съм. Едно, че съм българин, второ - европеец. И предполагам, че с тези права мога да отстоявам позицията си на накърнен и заплашен човек. Самият аз не съм отправял заплахи, не съм обидил никого.

 

- За думите ти „Това не е държава, а територия“ някои хора могат да кажат точно това.

 

- Аз само изразих лична позиция, базирана на исторически факти, нищо повече. И, да, Македония е територия, част от Гърция и бивша Югославия. Която е държава от 1945 г.

 

- Близките ти как реагират?

 

- Те се притесняват повече от мен. Пък не виждам защо! Може би съм по-корава глава от тях и тук се разминаваме. Понеже смятам, че съм си в собствената държава, с права и заобиколен от приятели. Заставам зад думите си с името и лицето си и нося отговорност за тях. И затова не ме е страх.

 

С един приятел се шегувах по темата, че ако бяха ми се обидили афроамериканци, по-лесно щях да виждам кои са и къде са. А сега македонците как да ги разпозная? И да говоря с тях, пак не мога да ги различа!

 

Както и да е, няма страшно!
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Анонимен
преди 3 месеца
0
Браво на Устата! Каза им го.Голям смелчага,истински българин.Трябво българите да се обединим и да не позволяваме на по-глупави народи да ни обиждат и тъпчат.Зъб за зъб око за око!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени