Валентина Вълкова: Шеф Ангелов е фин човек на фона на германците, с които работя!

29 Май 2022, 15:05


„Шеф Ангелов е фин човек на фона на германците, с които работя!” Това казва Валентина Вълкова, която преди дни спечели четвъртия сезон на кулинарното шоу на Нова тв „Хелс Китчън”, взе голямата награда от 100 хиляди лева и получи шанс на работи с Българския Гордън Рамзи. Тя обаче вече е намерила работа в ресторант със звезда „Мишлен” в Германия.

 

„Бях очарована от шеф Ангелов! Не го познавах и очаквах от него страшни неща, а той се оказа изключителен професионалист! Обективен, хладнокръвен до мозъка на костите си”, коментира Валентина малко след като излезе от „Хелс Китчън” като победител. Тя стана известна със странната си способност винаги да е в центъра на скандала, дори когато не участва пряко в караниците между участниците в тазгодишния сезон на шоуто.

„Името ми беше намесено във всички разправии. Разочарована съм от себе си, че съм се занимавала с това. По-добре щеше да е, ако не бях обръщала внимание. Но аз обичам да казвам всичко в очите на хората. Като покажеш на някого грешката, той е готов да отвърне агресивно. Оттам дойдоха всичките ми проблеми”, коментира Валя. Тя е категорична, че нито един неин скандал с участник в шоуто не е бил на лична основа. Конфликтите й са били свързани единствено с проблемите, които възникват в кухнята по време на работа. „Не влязох в дискусия за личния живот на никого, не смесих личното с професионалното”, обяснява новата кулинарна звезда на България. Нейната склонност да е професионалист докрай й печели много фенове. На официалната страница на шоуто е трудно да се намери негативен коментар за представянето й в предаването. Хората масово е подкрепят, доволни, че шеф Ангелов я е избрал пред конкурентката й на финала – Виктория. Кулинарният гуру никога не е крил, че Вики е неговата любимка този сезон. Но при избора на победител не позволи личните симпатии да надделеят над професионалното мнение. Така Вики остана втора, а Валя взе голямата награда.

37-годишната Валентина от години живее в Германия заедно със семейството си – съпруга си Огнян, сина си и дъщеря си, които са тийнейджъри. Когато преди години напуска България, тя не може да готви. „Мъжът ми колко яйца е изял, докато се науча...”, смее се Валя. Един ден решила да направи супа. Разпитала майка си как се приготвя, напълнила страница и половина със записки и започнала да следва инструкциите стъпка по стъпка. Всичко вървяло по мед и масло, докато дошло време да сложи фиде в супата. Решила да отвори пакета над тенджерата. Той се разкъсал и всичкото фиде паднало в бульона. „Ще ядеш супа от спагети!”, казала на мъжа си бъдещата кулинарна звезда.

Години усилен труд се изисквал от Валентина, за да развие уменията, с които се класира първа в Кухнята на ада. Проблемите й били огромни не само защото се е учила на кулинария в движение, но и защото й се е наложило да го прави в чужда държава. „Работила съм три пъти повече от другите, за да ме уважават германците. Никога не съм усещала подценяване от тяхна страна, но и не бих го позволила”, коментира Валентина. Цял живота й се налага да се доказва. Отначало – в Бургас, където семейството й се мести след години живот на село. След това – в Германия като готвач, а сега – и в тв шоуто на Нова тв. Записала се в него на шега, след като изпила две бири за кураж. Понеже по принцип не употребява алкохол, бирата й замаяла главата достатъчно, за да я накара да попълни формулярите за участие. Когато отишла на кастинг на живо, съпругът й казал: „Сигурен съм, че ще спечелиш!”. Самата тя не вярвала в силите си толкова, колкото нейните близки.

Семейството й липсвало най-много по време на престоя в Кухнята на ада. „В реалния живот, независимо колко тежък работен ден си имал, вечер се прибираш вкъщи и се отпускаш сред близките си. А в риалитито след работа влизаш в общежитието, където проблемите от кухнята продължават да се нищят и предъвкват! Това беше най-тежко за мен!”, споделя Валентина. Тя е категорична, че в реалния реалния живот не крещи така, както в шоуто. Защо? „Колегите ми ме познават и знаят къде им е мястото. Не ме предизвикват”, смее се топ готвачката.

В „Хелс Китчън” тя влиза след години работа в изключително реномиран ресторант в Германия, който има звезда Мишлен. Сега се готви отново да замине за Германия. Вече е намерила нова работа, отново в ресторант със звезда Мишлен. Бургазлийката няма да се възползва от възможността да работи с шеф Виктор Ангелов, въпреки че не крие, че на фона на германците, с които се е трудила, той е кротък като овчица. Макар да обича родината си, тя предпочита да е зад граница, в страна, в която животът е по-лесен и по-уреден отколкото у нас. Именно затова се опитва да откаже и сина си от намерението му да заживее у нас. Момчето не било много по четенето, затова нямало да става висшист, а учело за електротехник. Имало приятелка, с която обмисляли да заживеят в България. „Не си мисли, че там е лесно. Много по-трудно е отколкото в Германия”, казвала му майката. Дъщерята на Валя била пълна противоположност на батко си. Тя била отличничка, справяла се перфектно с математиката, занимавала се със сметките на всички в семейството и имала амбиция един ден да стане финансов директор. Ако е наследила железния характер на майка си, най-вероятно ще успее.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени