Въргала и Ути възмутени от оскарите: Шаблони, схеми, изкопирани образи!

18 Март 2023, 12:15


 "Европейското кино направи много крачки назад заради американското", убеден е актьорът Влади Въргала, който е изгледал с половин око отминалата церемония на наградите за кино "Оскар". Поредната ежегодна суетня на Холивуд отмина и остави разнородни мисли. Докосващи душата филми може и да нямаше, но машината за пари със сигурност заработи на пълни обороти.

 

"В сегашните филми липсват сценариите, касаещи проблемите на днешното време, носещи посланията и смисъла на реалния живот. Както преди правеше европейското кино, до което нямаме достъп заради хегемонията на американските филми", убеден е сценаристът на "Шменти капели". Според него филмите стават все по-малко за зрители и все повече за специалисти, чиито претенции са много повече от капацитета им. "Ще направя филм за българския зрител, в който да се забавлява искрено и да си каже "От това имах нужда!", обещава режисьорът.

"Може и да е най-скъпият в киноисторията, но аз по-схематичен и с толкова шаблони, схеми и изкопирани теми и образи на американските действителности филм отдавна не бях гледал. Как пък нищо ново като развитие не им хрумва! Аз съм твъдо убеден антихоливудец!", поръси с черно пиперче продукцията "Аватар" актьорът и кулинар Ути Бъчваров. И добави: "Да, имаме българка в техническия екип. Да, отначало ме грабна с визуални ефекти. Но после се разочаровах тематично и дори не изчаках "краткия" половинчасов финал, в който всичко щастливо се оправя".

Тв водещият бил напълно загубен в сложните пренасяния и обрати на лентата с най-много статуетки "Всичко, навсякъде, наведнъж", която гледал до 17-ата минута. "По никакъв начин не ме грабна. Доколкото филма за Навални, тук ми намирисва на историята с победителите от миналогодишната "Евровизия", макар и да съм голям любител на документалното кино. В такива моменти журито невинаги е обективно и в мен остава дозичка съмнение, че до голяма степен политиката е наградила филма. Разбирайте ме както искате", откровеничи Ути.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени