Васил Драганов: От кебапче на кебапче жена ми си хвана любовник и ме заряза с децата

26 Февруари 2023, 07:49


Васил Драганов е блестящ и забавен в „Комиците”, „Столичани в повече”, „Дъ Шоуто” и Народния театър, но не актьорските му превъплъщения обсъждаме в настоящето интервю. Темата, по която го разпитваме, е тежкият развод с жена му Андреа. Екранният Радко Чеканов цели 18 години даваше мило и драго за съпругата си, а сега тя очаква дете от друг. Новият мъж в живота й е неизкласил НАТФИЗ ресторантьор, когото Васко определя като „един кебапчия” – държал квартална бира-скара.

До разрива в семейство Драганови се стигнало в разгара на пандемията. На 5 септември 2021-ва актьорът се прибрал от море с децата си Давид и Любов и установил, че житейската му половинка си е изнесла багажа от дома им.

В отговор, Андреа го обвини в насилие. В сензационно интервю за „Уикенд” Васил Драганов изнася още подробности за разрушеното му семейно щастие.

 

- Васил, обвинихте бившата си жена Андреа, че ви е зарязала заради „един кебапчия”, но в интервю по Би Ти Ви тя заяви, че години наред е търпяла психически и физически тормоз от вас. Каква е истината?

 

- Много е гадно случилото се. Всичко ескалира до невиждани мащаби, какви ли не неща говори Андреа… Не мога да повярвам, че е способна да лъже така безочливо. За съжаление, конфликтът се задълбочава. Бившата ми съпруга се опитва да обърне нещата, да се изкара жертва – тоест, видите ли, аз съм упражнявал години наред психическо и физическо насилие над нея. Това е абсолютна клевета. Не, не съм агресор. Аз обичах тази жена, тя е майка на двете ми деца. 18 години сме били пример за добро семейство и за голяма любов. Изпратил съм изявление до няколко медии, в което съм разказал за съдебните дела и т.н. При необходимост мога да предоставя и документи, удостоверяващи истинността на написаното от мен.

 

- Да разбираме ли, че сте изненадан от твърденията на бившата ви?

 

- И да, и не. Преди година тя отново се опита да ме изкара насилник. Пусна жалба, впоследствие заведе и дело. Твърдеше, че съм я биел. Бяхме в една градинка с двете деца. Имахме шумен скандал, но аз тогава просто се обърнах и избягах, защото разбрах, че е дошла с цел да ме провокира. Шест месеца продължи разследването. Имаше и три съдебни заседания. Андреа твърдеше, че съм я ударил 6 пъти в главата, но представи пред съда бележка от „Пирогов”, в която пишеше: „Общо добро състояние, пациентката се оплаква от болка в корема”. Съдията хвана сестра й в лъжесвидетелстване, за което заведох дело и срещу бившата ми балдъза. Бях абсолютно оправдан, след като бяха прегледани видеокамерите в района и разпитани децата. Доказа се, че тя просто лъже... Оттогава е тая злоба към мен. Сега и изказването в ефир, че съм насилник. Това е невероятна клевета, която ми изгражда един абсолютно нереален образ. Не, не съм и никога не съм бил насилник. Не искам да коментирам думи на психичноболен човек.

- Това, което казвате, е много сериозно...

 

- Мога да предоставя документи от психиатър и от съда, че бившата ми съпруга е с тежко ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство). Съдът прецени, че има психически проблеми и аморално поведение и по тази причина ми даде родителските права.

- Кое е аморалното в поведението й?

 

- Ние се върнахме с децата от морето и нея просто я нямаше вкъщи – без да предупреди, без да се изясним, без да се обади. Беше заживяла при другия човек, тоест при любовника си. Означава, че когато е забременяла миналата година, ние не сме били разведени. Съдът я осъди да плати разноските по делото и да ми плаща издръжка за двете ни деца.

- Преди да се стигне до раздялата, имали ли сте търкания?

 

- Не, категорично. Буквално съм я носил на ръце. Ние двамата с нея бяхме най-влюбените хора на света. Един на друг си казвахме Аморе и Соле. Истината е, че тя от малка има това заболяване, което е причинено от родителите й - заради страхотния контрол, който баща й като военен е упражнявал над нея. Съжалявам, че ще вляза в детайли, но трябва да изчистя петното, което се хвърли върху мен... Разказвала ми е, че баща й я е карал да стои права по 3 часа с вдигнати ръце. При бременностите и ражданията е отключила ОКР, на което съм свидетел. След зачеване ставаше неадекватна. След раждане пък беше още по-зле. Дори й бяха забранили да ражда трето дете, но тя си знае. Да е жива и здрава, детето, което носи - също. Не й желая лошото, но съм много обиден от всичко, което сътвори.

 

- След като сте знаел за ОКР-то й, защо не настояхте да се лекува?

 

- Постоянно съм я водил при психолози и психиатри, пиеше и лекарства. Имам и документи за това. По време на пандемията й плащах за онлайн срещи с лекари. Беше страшно, давах много пари. Взимаше тежки медикаменти от сорта на ксанакс. Последните три години се влошиха отношенията ни и това беше съвсем нормално, тъй като почти всяка вечер тя пиеше по две бутилки вино. В комбинация с лекарствата мога само да предполагам какво е било в мозъка й. Неведнъж съм й казвал, както и лекарите, че не бива да пие алкохол с хапчетата. Това размътва мозъка, човек става неадекватен.

 

- Кога точно се появи напрежението помежду ви?

 

- Андреа се влоши много по време на пандемията, когато ни ограничиха да излизаме навън. По 6-7 часа на ден бяха едни молитви и компулсии, много зле беше психически. Бил съм неотлъчно до нея, гледах децата и учех с тях. Стремях се да бъда опора на семейството в този много труден момент.

- Кога се запознава Андреа с новия си мъж, бащата на нероденото й дете?

 

- Иронията е, че всъщност аз ги запознах. С 10 години е по-възрастен той от нея. Разбрах впоследствие, че докато съм бил на морето с децата, е ходила всяка вечер в кварталното му заведение, където е пиела алкохол, докато онзи е въртял кебапчетата. През годините ми е направило впечатление, че при нейното заболяване тя се успокояваше, пиейки вино. И, общо взето, от кебапче на кебапче и от чаша на чаша наливно евтино винце господинът започва да си я сваля. Няма да коментирам морала му, че е решил да се занимава със семейна жена с две деца...

 

- Не ви ли каза тя, че има отношения с друг?

 

- Не, дори отидохме на почивка на Езерец с децата и си прекарахме жестоко. Направи ми впечатление тогава, че е разсеяна и си пише често по телефона, дори я попитах на шега: „Да няма някой друг?”. Категорично отрече. Прибра се преди нас от морето, а когато с децата се върнахме на 5 септември 2021-ва, багажът й го нямаше вкъщи. Беше заживяла при онзи. Остави си децата и просто се изнесе. Без да се обади, без да каже и дума! След като разбрах за всичко, й казах: „Защо не ми сподели, че вече нямаш чувства към мен? Супер грозно е това! Нито аз, нито децата го заслужаваме! Изостави ни от проклет егоизъм и защото искаш да започнеш нов живот. В момента ти свалят звезди, но трябваше да проявиш малко уважение. Години наред съм гледал теб и децата и сега се грижа сам за тях.”. А то лъжи, то долни инсинуации и номера, клевети и обиди...

 

- Ако ви беше споделила, че не ви обича вече, как щяхте да реагирате?

 

- Щеше да ми е много тежко, разбира се, но щях да го приема. Насила хубост не става. Щях да преглътна някак и тихомълком да се разведем, да си направим 50 на 50 правата за децата. Защо беше необходим целият този цирк?!

- Кога разбрахте, че Андреа е бременна?

 

- Преди месец-два, като стана видимо. Виждам я покрай децата. Имало е и моменти, в които сме били в добри отношения – макар да ми беше трудно и да бях огорчен, приех го някак. В един от последните си есемеси ми писа: „Него обичам, но това не отменя любовта ми към теб”. По Коледа се срещнахме във „Фантастико”. Веднага й купих подарък - коледно зайче.

 

- През 18-те ви години заедно Андреа имала ли е други забежки?

 

- Не, бяхме изключително моногамни. Дори психиатърът каза, че това нейно поведение не е нормално и че тя е отключила към другия мъж вид обсесия, вид мания. Едва ли не онзи е някакъв Бог за нея. Купи му лека кола, направи му ремонт на апартамента. Разбрах, че сега той дори я кара да му тегли кредит. Явно добре се възползва от състоянието й господина.

 

- Откъде съпругата ви разполага с толкова средства?

 

- Баща й преди време продаде един имот. Даде пари на Андреа и на сестра й.

 

- Каква издръжка трябва да ви плаща за децата ви Любов и Давид?

 

- Минималната. Можех да настоявам и да взема и по-голяма, но не искам.

 

- Андреа твърди, че сте крил децата от нея и не можела да ги вижда...

 

- От „Закрила на детето” - район „Оборище” направиха доклад от 32 души – разпитвали са роднини, хора в училището на децата, съседи, приятели и познати. Месеци наред ходихме и при детски психолози. Те изготвиха становища, в които не се препоръчва майката да живее с Любов и Давид заради своето заболяване. Какво значи да съм крил децата от Андреа? Това са пълни глупости на търкалета. Тя можеше да ги вижда в контактен център.

- В контактен център?

 

- Да, съдията определи, че заради нейното тежко психическо заболяване тя може да вижда Давид и Любов през две седмици за по един час в контактния център в присъствието на социален работник и психолог. Съдът й даде най-тежката мярка заради нейното супервлошено психическо състояние, за което разказаха и децата. Андреа каза, че иска да вижда децата, когато си поиска. Възпротивих се и заявих, че ще спазвам съдебното разпореждане. Ние страдахме и бяхме подложени на невероятен психически тормоз от нейна страна.

 

- Какъв психически тормоз?

 

- Разполагам с видео и с безспорни доказателства, с които и съдът беше запознат. Тя направо ни побъркваше. Говореше несвързани неща. Най-лошото е, че застава пред детето си и започва да повтаря непрекъснато: „Ти няма да умреш!” или „Той ще бъде жив”. Бяхме буквално съсипани от нея.

 

- Как ще поделите имуществото си?

 

- Двата апартамента са придобити по време на брака ни, докато Андреа беше студентка. Има две висши образования тя и през цялото време съм гледал нея и двете ни деца. Жилищата, както и колата, са изплатени от моите заплати и хонорари. Работил съм като изоглавен, за да не ни липсва нищо. Андреа, явно подтиквана от някого, реши, че иска имотите и автомобила, но като видя, че това няма да се случи, започнаха едни номера, обиди, клевети и т.н. Имам две деца, които майката-любовчийка изостави, за бъдещето на които трябва да мисля.

 

- Вече официално ли сте разведени?

 

- Към момента все още не. Три месеца вече чакаме съдът да разтрогне брака ни. Стигна се до решение аз да получа родителските права за децата. Доколкото знам, Андреа е бременна в пети или шести месец.

 

- Според Семейния кодекс детето, което носи Андреа, е ваше...

 

- Да, от три месеца я моля да си смени и фамилията. Отказва. Твърди, че никой не я познавал като Андреева. Обижда ме, клевети ме, че съм бил лош и какъв ли не още. Представяте ли си да започне да ме съди и за издръжка на дете, което е от друг... Нека си смени фамилията, да се ожени за онзи и да си гледат бебето. Живи и здрави да са!

 

- Андреа написа във фейсбук, че сте разправял на познати как сте я бил видял пияна, изнасилил сте я и бебето й било ваше...

 

- Това е абсурно! Пълна лъжа! Нямам думи, с които да се изразя...

 

- Децата как приемат случващото се между вас и майка им?

 

- На дъщеря ни Любов й е много гадно като чете как ме оплюват и ме наричат какъв ли не. Синът ни Давид се държи, мъжкар е. Той ми е като залепен. Андреа дори го изнервя, като започне да му повтаря по няколко пъти да се изкъпе, да си измие ръцете и т.н. Дори и тя да се опита да ми заведе някакво ново дело през септември, Давид става на 10 години и съдът вече може да го пита при кого от двамата си родители иска да живее. И двете ни деца са абсолютно категорични, че в никакъв случай няма да отидат да при майка си.

 

- Обичате ли я все още?

- Толкова години съм я обичал, носил съм я на ръце... Имаме две деца. В момента тя ме прави на две стотинки. Да държа на такъв човек си е направо мазохизъм. Но въпреки това ще си изкривя душата, ако кажа, че не я обичам. Изневери ми, ще ражда от друг мъж, направи ме на нищо по медиите... Въпреки всичко обаче й прощавам - тя е едно объркано и болно същество.

 

- Ако Андреа почука на вратата ви с третото си дете, ще я приемете ли?

- С дете от чужд мъж и след лъжите, обидите и клеветите по мой адрес – не. Ревнив съм, но ако не беше забременяла и не беше изговорила тези измислици за мен, щях да си я прибера отново въпреки изневярата и безотговорното й поведение.

 

- Правил ли й сте сцени от ревност?

- Не. В последните години заради алкохола тя започна брутално да се оглежда. Имаше заигравка с един от детската градина, с когото разбрах, че е излизала и на срещи. Явно си е търсела някаква нова авантюра. Дразнех се, разбира се, хич не ми беше приятно, но си я обичах.

 

- Вие пиете ли алкохол?

 

- Пия алкохол, не съм въздържател. Но и никога не прекалявам.

 

- Заплашвал ли сте новия мъж до Андреа – „кебапчията без два лева”?

- Не. Да, казах някои неща за него от гняв, че тя не осъзнава, че е използвана. Явно в момента е влюбена и не вижда за какъв точно човек става дума, но ще разбере. Той ми беше приятел и го познавам добре. Но как да го уважавам сега? Да прави и да продава кебапчета, в това донякъде го бива! Знам, че е ходил при адвокат и го е попитал какво може да се направи, за да ми вземат с Андреа жилищата и колата.

 

- Кога разбрахте, че Андреа харчи пари по новия си?

- Когато ми каза да й дам автомобила. Отвърнах: „Как ще ти го дам, та аз с него возя децата ми?!”. Андреа отново настоя, но като осъзна, че няма да получи нищо, отвърна: „Добре тогава, аз ще му купя кола.”.

 

- Родителите ви как реагират на скандала?

 

- Моите ме подкрепят напълно, те знаят всичко. Нейните я насъскват срещу мен, което е странно – вместо да се опитат да я вразумят. И приятелят й също я насъсква, той я манипулира страшно. Това обаче не ме интересува вече. От злоба, че не успяха нищо да ми вземат, сега се опитват да ме очернят и да ме изкарат някакъв насилник.

 

- Бившият министър на спорта Красен Кралев обаче каза, че вярва на Андреа и подкани режисьора Александър Морфов да ви освободи от Народния театър...

 

- Красен Кралев има гербаджийски новинарски сайт - ясно е, че ще я защити, тя работи за него. Това е причината той да застане на нейна страна, без изобщо да познава ситуацията и да е наясно с нашите дългогодишни отношения.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
h
преди месец
0
Хем аморално поведение, хем моногамни...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Буби
преди месец
-3
За който не знае - ОКР не е заболяване, при което човека е луд, а просто е мъчително за самия него, иначе той си е напълно нормален. Така че тези глупости за тежката й диагноза.... явно този пак се опитва да я изкара луда и черна, за да си очисти образа.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
блЯк
преди месец
-7
Този става все по-противен с всяко следващо излияние.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Xxx
преди месец
-5
Тоя па не спря да реве! Ми щом те е зарязала,значи има някаква причина!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хм
преди месец
-6
Най- вероятно психическото й неразположение е в следствие на неговия тормоз,не на заболяване.Имам такава приятелка,беше изцедена от психически тормоз,но социалните дадоха права на нея,защото мъжът употребяваше наркотици.Съвзе се след години,помагахме й да живне пак.Нейният така я тъпчеше и натякваше,че я храни,че зависи от него и т.н.- типична бг ситуация.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
geri
преди месец
-9
той да не е болница, че да му е забранено да говори за здравето на жена си. Ама откъде си ги измисляте тия неща.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди месец
-7
Не ни занимавайте повече с този злобен и агресивен пухльо.Баста....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дете на разведени родители
преди месец
-3
Чета от време на време проявите им. Омръзнаха ми. Той я упреква че говори срещу него. Фактите обаче показват кой започна, кой обижда, нарича с подигравателни имена, кой заплашва... Колкото до съдебното решение.... е, кой не знае българскиския съд... Доколкото знам е подсъдимо изнасянето в публичното пространство на данни за здравословното състояние на човек. Още повече че може да е наследствено и това зле поставя децата. Има много злоба и завист. Явно вина имат и двамата, но май никой не мисли за децата.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени