Васил Найденов с 500 лева пенсия

28 Януари 2021, 14:47


На 70-годишна възраст Васил Найденов най-накрая успя да си издейства пенсия, узна HotArena.


По думи на певеца тя няма да бъде особено висока, нито съвсем ниска, а в размер на 500 лева. Макар документацията да била изрядна и превърналият се в сага процес на пенсиониране на Кеца да бил финализиран, той все още не е получил парите си от НОИ. Закъснението се дължало на пандемията, но още миналата есен лично министърът на културата Боил Банов гарантирал на певеца и няколко негови колеги, че ще им съдейства да бъдат пенсионирани. Това се случило след като видни представители на естрадната гилдия се събрали и решили да отидат лично в кабинета на Банов и да преговарят с него.


Целият проблем дошъл от изчезналите им навремето документи от Концертна дирекция, което им попречило да докажат стажа си. "Министърът постъпи лоялно, извини ни се и ни покани на среща. Цялата документация най-после е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много хора не дочакаха и починаха", коментира естрадният ас. Той е сред малцината, които не се жалят от финансови проблеми въпреки липсата на участия. 


Найденов се размина с доста ангажименти, но не е кандидатсват за помощи. "Все пак работя от доста години и въпреки, че не получавам пенсия, имам спестявания. Имам колеги, които нямат дълъг концертен живот като мен и са без пенсии. Дано държавата да се замисли за тях", зове звездата, пише Ретро.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Dostatachno
Преди 1 година
-1
I tolko mu e mnogo na toia. Kato si predstavish, che prez tselia si jivot e izpel 10 pesni.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Рики
Преди 1 година
-1
И няколко милиона за подкрепа, работил е, талантлив и интелигентен
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
Преди 1 година
-1
Браво, Васко, честито. Пенсията ти от 500 лева е по-висока от средната пенсия в България, която за 2020 е била 412 лв. Същевременно пенсията ти е двойно по-висока от минималната, която е 250 лв.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени