Васил Найденов се пенсионира (От НОИ одобриха документите му)

18 Юни 2020, 14:00


Васил Найденов съвсем скоро ще трябва да черпи за пенсия, узна HotArena. 


След като години наред страдният певец беше в графата на ощетените от държавата и страдаше, че не може да се пенсионира заради изчезналите навремето документи от "Концертна дирекция", сагата най-после е разрешена. Освен Васил и други негови колеги ще могат да получат пенсионното си възнаграждение без перипетии и ходене по мъките благодарение на министъра на културата Боил Банов. 


Самият Найденов се похвали, че документите му вече са били отнесени в НОИ и се обработвали, но темата за несправедливостта около прословутото му пенсиониране все още го гложди. "Някои журналисти обясняваха, че ние не плащаме данъци, което е гадно и обидно. Не е вярно, че ние не плащаме данъци, създава се погрешно впечатление. Оказа се, че по времето на социализма сме плащали близо 60% данък, което е доста. Един е бил през 1979 година, друг е бил през 1981 г. Наред с обичайните данъци е имало и такъв за съюз "Музикални дейци", а ние не сме били негови членове, плащал съм и егренски данък. Винаки съм работил с групи музиканти и се получаваше така, че на 35-ия концерт получавах по-малко пари от моите осветители, озвучители, носачи. Особено през последните години на обединение Музика беше станало много драстично. От тази гледна точка министърът постъпи лоялно, извини се и ни покани на среща. Цялата документация най-накрая е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много колеги не дочакаха и починаха", споделя звездата.


"Имахме колеги, които даже нямаха пари да се изхранват. Много тъжна работа. И изведнъж тези хора, които са работили, имат семейства, се оказва, че на документи им липсват едни 30 години от живота и не могат да получават пенсия.", допълва Кеца. Той е категоричен, че едва ли ще забогатее от пенсията, но поне ще я има, пише Ретро. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени