Васко Жабата стигна до Шотландия

22 Август 2022, 15:00


По 200 съобщения пишат на оркестър Камчия

 

Прочутият лирически герой Васко Жабата от кючека „Комбай­на вършиачка“ на оркестър „Кам­чия“ е стигнал чак до Шотландия.

Това обяви пред „Телеграф“ издателят Марин Маринов. Той се похвали, че хитът гърми във всички държави на Балканите с изключе­ние на Румъния, но най-вероятно скоро и там ще избухне.

Продуцентът от „Сънрайз Маринов“ върна лентата назад и разказа историята на най-актуалното музи­кално изпълнение в момента. „Песента „Комбайна вършачка“ е в репертоара на оркес­тър „Камчия“ доста по-отдавна. Но през 2003 г. записахме диск, с който да отбележим 20-годишнината от съз­даването му, и събрах­ме най-добрите им изпълнения. Именно тогава я издадохме за първи път, но ми е много чудно как чак сега стана този фурор. Нео­бяснимо е“, сподели Марин Маринов.

"Камчия" е семеен оркестър, основан от Мария и Иван Ивано­ви, които дълги години са работили в ансамбъл Варна. Двамата им синове също са постъ­пили в състава един след друг — Борис свири на гайда, а брат му Петър — на клавир. Ангел Павлов е името на човека, който пред­ставя „на китара — Васко Жабата, на микрофона — Цеца Мецата“ в култо­вата песен. От много години той работи като корепетитор на танцов състав във Варна, а в останалото време е солист на оркестър „Камчия“ заедно с Мария Иванова, а по-късно към тях се е присъединила и снахата Снежана.

„Вече са им открили личните про­фили във Фейсбук и заливат с по 200 съоб­щения на ден всеки един от оркестъра. А те са много скромни музи­канти“, каза още изда­телят им Марин Мари­нов.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
VASKO JABATA v KOSMOSA
преди 3 месеца
0
DRAGI ALIENS SHTE SVIRI SAMO ZA VAS
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 3 месеца
0
То в днешно време простотията се разнася със скоростта на светлината.Как няма да стигне до Шотландия даже и ще я задмине.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени