Вида Пиронкова издърпала статуетката на Миро за „Гълъбо” и я прибрала в чантата си на наградите на БГ РАДИО

21 Юни 2018, 14:08


Невероятен скандал се завъртя зад кулисите на церемонията по връчването на наградите на „БГ радио” преди дни в Благоевград. Песента „Гълъбо” в изпълнение на Миро бе отличена с цели три приза, което доведе до сблъсък между него и авторката на хита Вида Пиронкова, създала текста и музиката, узна HotArena.

 

 

Първата награда бе връчена за песен на годината на Миро, когото аудиторията припознава за лице на хита, втората - за текста на Вида Пиронкова, а третата - за видеоклип на режисьора Васил Стефанов и Стефка Николова. Дъщерята на художника Енчо Пиронков останала неприятно изненадана, след като от сцената Ирина Флорин гръмко извикала името на своя колега Миро, за да му връчи наградата. И докато публиката аплодирала победителят на крака, Вида ядно стискала устни, тъй като преди близо година забрани на певеца да изпълнява парчето заради нарушени авторски права. Тогава Миро зае страната на продуцента Игор Марковски, което обтегна отношенията му с авторката.

 

 

Вида Пиронкова едва дочакала края на тържеството, на което Васил Найденов пя в памет на композитора Тончо Русев. Тя приклещила минаващия покрай нея Миро, грабнала статуетката от ръката му и я взела под мишницата си. Малко по-късно я пуснала в чантата си и обявила, че приза трябва да е за нея, тъй като тя е създателя на песента. В крайна сметка Мирослав Костадинов, както е истинското име на певеца, си тръгна без награда, макар че получи такава. Изпълнителят с усмивка премълчал изземването на статуетката, а след това предпочел да се весели в компанията на свои колеги така, сякаш нищо не се е случило. Водещите на церемонията също били запознати с „инцидента”, но решили, че е по-добре да замълчат, за да си нямат разправия с чепатата дама. Те обещали на Миро, че ще му направят дубликат на наградата.

 

 

Освен Миро награди получиха и неговите колеги Криско – за изпълнител, Дара – за изпълнителка, „СкандаУ” – за група, Любо Киров – за албума си „Знам”, рокаджиите от „Ахат” – за вдъхновители.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ваня
преди 5 години
0
Нито без добра композиция, нито без добро изпълнение, песента щеше да е толкова хубава!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
кати
преди 5 години
0
Хахааха,поредния цирк..............а уж текстописци,композитури,изпълнители-все хора на изкуството,елита на България би казал някой.........а то се оказват обикновени мижави и дребнави хорица,пфу!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени