Виктор от „Фермата“ осъден за 50 бона!

28 Май 2022, 17:53


Нашумелият участник в риалити предаването „Фермата“ Виктор Каров от Чепеларе е осъден да плати 50 000 лева на Министерството на отбраната, тъй като се отклонил от кадрова служба в българския флот. Това потвърдиха пред „Телеграф“ от Смолянския окръжен съд. Каров е осъден да възстанови средствата, които МО е похарчило за обучението му във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

Виктор бил приет като матрос във военноморското училище през лятото на 2013 г. Тогава подписал договор със 15-годишен срок, от които 5 години обучение и 10 години за изпълнение на военна служба като професия след завършване на обучението. Дипломирал се е като курсант през 2018 г. от „Випуск Ботевски“ и е придобил звание лейтенант. Започнал е работа във военно формирование 38 920 във Варна като командир на газотурбинна и моторна група в електромеханична бойна част на легендарната за българския флот фрегата „Смели“, става ясно от публикация в смолянския вестник „Отзвук“. През февруари 2019 г. обаче изненадващо подал предизвестие за напускане и се върнал в родното Чепеларе. От Министерството на отбраната е бил поканен доброволно да плати в едномесечен срок неустойката за неизпълнената част от договора - 41 740 лв., за 9 години 3 месеца и 12 дни, през които той няма да служи.

27-годишният чепеларец поискал да сключи споразумение, но след като било изготвено от служителите в министерството, той не го подписал. Така се стигнало и до завеждане на дело в Смолянския окръжен съд от служебния министър на отбраната Георги Панайотов. В писмения си отговор до съда Виктор Каров не оспорва предявения иск, който счита за основателен, но оспорва размера на сумата. По време на делото назначена експертиза, която излиза със становище, че дългът на Виктор към министерството е 41 741,21 лв., както и лихва за забава 8558,14 и 4841,11 съдебни разноски. В момента Каров чрез адвоката си обжалва решението на Окръжния съд пред Пловдивския апелативен съд.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени