ВИП братя на нож:Цанко е обиден на Камата заради пари, Рачков се срамува от Петър и още... + СНИМКИ

04 Октомври 2020, 14:00


Българският сериал „Братя”, който се излъчва в момента всяка вечер по Нова телевизия, повдигна темата за враждуващите роднини. Братята и сестрите не винаги са най-близките хора в едно семейство. Често, особено когато единият от тях е преуспял, богат и известен, другият е тотален аудсайдер и живее в сянката на своя родственик. Напук на поговорката, че кръвта вода не става, някои от родните знаменитости враждуват с години помежду си и нищо не е в състояние да ги помири. В основата на враждата им обикновено е провалена кариера, спорове за наследствени имоти и пари, както и тежки пороци като хазарт и наркотици.

Орлин Горанов зачеркна Иван от автобиографията си

Естрадната звезда Орлин Горанов бере срам заради своя брат Иван. Изпълнителят на „Светът е за двама”, който отскоро се изявява като водещ на тв шоуто по БНТ „Последният печели”  дори го зачеркна от биографичната си книга „Да започнем всичко отначало”. Двамата дошли на бял свят в Берковица, но от невръстни деца живеят в София. Баща им - покойният вече доц. д-р Александър Горанов, бил именит учен, който изследвал радиационното въздействие върху някои видове растения.

Иван Горанов обаче бил единственият човек във фамилията, който хвърлял петно върху уважаваните си роднини. Според хора, сърбали попарата му, Иван бил пристрастен към хазарта и профуквал всичко припечелено на комар, по бинго зали и казина. Преди години той потъна вдън гори тилилейски, за да не бъде открит от хората, които ужилил с незавършен строеж в столичния ж.к. „Младост”. Измамените дори го дали на прокурор, защото казусът по никакъв начин не можел да бъде разрешен по мирен начин. В момента Иван имал собствен бизнес и не се чувал изобщо с по-малкия Орлин. Братя Горанови не водели спорове нито за наследство, нито за пари, както се случва в повечето фамилии. Те обаче не се чували дори на празник. „Не поддържам контакти с този човек. Не желая да имам нищо общо с него”, коментирал е лаконично Орлин Горанов.

Цанко е обиден на Христо Стоичков заради пари

Най-смразената двойка братя в публичното пространство са Христо и Цанко Стоичкови. Драмите между тях толкова ескалираха, че по-малкият брат на Камата изригна: „Аз нямам вече брат!” Цанко бе огорчен, че Христо помага финансово на хиляди хора, а на него дал само 100 000 лв. Парите му трябвали, за да стартира собствен бизнес в Харманли. Партньорът на Цанко обаче го изиграл и му дължал двойно повече, които братът на Стоичков се съмнявал, че ще получи. Отношенията между Цанко и Христо се обтегнаха още повече, когато през ноември 2018 г. Камата не честити рождения ден на майка им Пенка. Тя посрещнала гостите за най-личния си празник в къщата си в Ясно поле. „Брат ми отново не се обади да майка си. Сигурно и на погребението й няма да дойде. Юда, забрави, че има брат!”, коментира възмутен Цанко.

Според техни близки, той много страдал, че е бил обещаваща надежда  в родния футбол, но не е успял да направи спортна кариера като тази на световноизвестния си брат. Публична тайна в Пловдив са проблемите с наркотиците, които Цанко имал в миналото. Това е и причината да бъде отсвирен от Христо Стоичков.

Асен Бербатов е черната овца на фамилията заради наркотици

Външно Асен и Димитър Бербатови си приличат, но всъщност двамата нямат нищо общо. Бербо бе обявен за най-добрия ни футболист през XXI век, но се срамува от своя брат. Също като Цанко Стоичков, и Асен е правил опит за футболна кариера. Тя обаче бързо приключила. През март по-малкият Бербатов попадна в полезрението на медиите с поредната си издънка, която обогати криминалното му досие. Асен е стар познайник на полицията. Според запознати, отношенията между двамата братя били хладни, но въпреки това Бербо често помагал на брат си, когато той имал нужда, най-често с добри адвокати.

Преди да се пусне в криминалния свят, малкият Бербатов завършил за треньор. Правил опит да пробие във футбола, но без успех. След няколко мача кариерата му залязла. На 26 години се оказал един провален футболист без особени шансове за треньорска кариера. През 2011 г. опитал да развие бизнес в родния си Благоевград. Отворил магазини за дрехи. В началото нещата тръгнали добре, но после бизнесът му зациклил.

По данни на полицията за първи път Асен бил заловен да продава наркотици през 2012 г, когато полицаи открили  в бебешкото столче в колата му 20 грама кокаин на стойност 4366 лв. Въпреки че автомобилът бил шофиран от негов приятел, разследващите били категорични че дрогата е на Бербатов. Тогава черната овца на фамилия Бербатови получи условна присъда от година и половина с 3-годишен изпитателен срок. През 2013-а братът на Бербо отново бил хванат в издънка с дрога. Последният му арест е през март, по време на полицейска операция с обиски по домовете на криминално проявени лица. Асен бил уличен в разпространение на наркотици. У него ченгетата открили дрога, приготвена за продажба. Никога досега обаче футболната легенда не е коментирал публично поведението на разхайтения си брат, но дори майка им Маргарита не можела да ги помири.

Рачков се срамува от Петър

Подобен проблем със своя бран нехранимайко като на Бербатов има и комикът Димитър Рачков. Петър е популярен в бургаския ъндърграунд, но след всяка издънка с пласиране на дрога се разминава с условна присъда. Миналото лято братът на актьора се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда от 1 година и 11 месеца с изпитателен срок от 4 години. Петър бе закован след акция на бургарските криминалисти. Дълго преди това той бил наблюдаван и дори имали информация къде крие дозите – в запалки „Клипер”. Той бе закопчан на 16 април 2018 г. в дома му в ж.к. „Възраждане“, където бяха открити няколко дози пико за малко над 100 лв. Спецполицаите атакували апартамента на брата на Рачков, след като малко по-рано разследващите станали свидетели как Петър продава около 1 гр метамфетамин на бургазлия. Причината за лекото наказание било, че Рачков влиза по делото като неосъждан. Той е залавян няколко пъти с наркотици и за шофиране без книжка. За последните 3 случая бургазлията получи административни наказания – глоби по чл. 78 а и съответно остана с чисто съдебно минало. Рачков вече има две условни присъди - за държане на наркотици и за шофиране с фалшива книжка през 2011 г., но и двете вече са изтекли. Петър излезе чист и след ареста за нарколабораторията, открита при спецакцията на работното му място – помпена станция в село Черни връх. Разследването по случая беше спряно, след като криминалистите не успяха да свържат откритите колби и прекурсори с брата на известния български комик. През следващите 4 години обаче Рачков трябва да бъде много внимателен, тъй като всяка грешна стъпка може да го прати зад решетките. 

Братът на проф. Чирков мизерства

Светилото в кардиохирургията проф. Александър Чирков се срамува от своя по-голям брат Дилян. Преди няколко години папараци изловиха неговия родственик да се реди на опашка за храна от социалната кухня в Лом. Братът на професора бе щракнат докато чакаше за филия хляб и яхния с клошари и други гладни пенсионери. Макар че д-р Чирков е един от най-успелите и заможни лекари у нас, 2 години по-големия му брат Дилян броял стотинките си. Двамата не си говорели повече от 20 години , не се чували дори на празници. Причината за враждата на кръвните роднини била повече от банална – спор за имоти. Преди четвърт век проф. Чирков се счепкал с Дилян за двуетажна къща на пъпа на родния им град Лом, в която живеел баткото на Чирков. Дилян смятал, че е логично богатият му брат, който от години не е стъпвал в Лом и отдавна е устроил живота си в Германия, да му преотстъпи своя дял от наследството. Професорът обаче не виждал причина да се откаже от него, тъй като имал 4 деца и внуци.
„Не поддържам връзка с брат ми. Не искам да го чувам и не желая нищо от него. Всъщност аз вече не го имам за брат. Казват, че кръвта вода не ставала, но нашата е станала и водата отдавна е замръзнала – лед е”, сподели преди време световноизвестният кардиохирург.

Проф. Вучков не прости на актьора Михаил Петров

Емблематичният актьор от Народния театър Михаил Петров, природен брат на отишлия си преди години от инсулт проф. Юлиан Вучков, се оказа единственият наследник на бездетния театровед. В което няма нищо лошо, стига между двамата братя да не съществуваше жестока и непримирима вражда. Самият професор споделяше приживе, че с „бездарното актьорче”, както наричаше брат си, не е разменил и дума близо 35 години.

Юлиан и Михаил имат обща майка, но Вучков така и не приема втория й мъж, бащата на Мишо, като отдава на неговото пагубно влияние върху характера на младежа, който е с 13 години по-млад от него. Двамата с Михаил поддържали контакт до смъртта на майка си. В следващите 5 години Петров звънял на брат си винаги на деня на смъртта й, като според професора единственото му желание било да го депресира. При последният им разговор по телефона Михаил му вдигнал страхотен скандал и това бил краят на отношенията им.
По ирония на съдбата именно омразният брат на професора наследи апартамента и спестяванията му, тъй като професорът не направи завещание. Запознати с битието на маститият ерудит твърдят, че освен обширното жилище и идеалния център на София на ул. „Христо Белчев”, той притежавал спестявания на стойност между четвърт и половин милион лева. По закон всички тези средства наследил Михаил Петров, а неотдавна апартаментът в близост до НДК бе продаден за 300 000 лв. „Лоша дума за брат ми няма да кажа”, категоричен бе след погребението на професора Михаил Петров.

Славата и парите скара Деян и Бойко Неделчеви

„С брат ми Бойко продължаваме да не си говорим - той се срамува от мен”, изповядвал се е Деян Неделчев-Икебаната. Повече от 10 години той и  Бойко не са си проговорили. Гласовитият ексцентрик никога не е разкривал за какво точно са се скарали преди повече от десетилетие с брат си, който също като него се изявяваше дълго време като певец. За разлика от Деян обаче Бойко се отказа от певческата кариера и въпреки че брат му нееднократно го подканвал да се върне на сцената, той така и не склонил да го направи. Изпълнителят на хита „Съчки събирам” не успя да пробие с гласа си, а с провокативните си песни с двусмислен текст и скандални видео клипове.

След като години наред не си говореха, двамата успяха да намерят път един към друг през 2013 г., когато Деян се завърна от Канарските острови, където живееше, за да участва в риалитито „Къртицата“. След финала му обаче братята отново се сдърпали и цялата им стара вражда избухнала с нова сила. Според запознати двамата се скарали заради имотни делби. Освен това не по-малко гласовитият Бойко не можел да преглътне факта, че брат му е успял да направи кариера за разлика от него.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени