Владко Живков се покри на село

465
04 Март 2021, 16:00


Синът на Тодор Живков - Владимир, все по-често прекарвал старините си в дупнишкото село Кременик, издават местни, узна HotArena.


Владко гостувал там в имението на своята втора жена Валя. Двиетажният палат е построен от родителите й - Николай и Зорка Костови. Николйа обаче се спомина през 2019. След смъртта му Валя искала по-често да прави компания на самотната си майка, затова с Владимир редовно й гостували. Той пък дарявал местните с подаръци със сантиментална стойност - бомбета от колекцията на Тодор Живкова, негови ножове, подписани картички и снимки. Някои кременикчани обаче не гледали с добро око на Владимир, жена му и нейните родители още от време оно, когато те си взели стара къща за 9 хиляди евро и на нейно място вдигнали прогимназия. Внушителното двуетажно имение, облицовано с камък и обградено с голям двор с висока ограда "бодаяло" очите и събуждало завистта им.


Въпреки, че майката на Валя - Зорка, неведнъж правела дарения на селската църква, не могла да омилостиви някои от съселяните си. Сега тя живеела сама на първия етаж, а вторият бил предназначен за гости. На зет й Владко му харесвал чистия въздух там, особено след като в последните години здравето му е разклатено. В началото на юни тази година той ще навърши 69. Заради тежка форма на диабет е трудноподвижен, има сърдечни проблеми и пие по шепа хапчета всеки ден. 


Младата му съпруга Валя обаче е в цветущо здраве и се грижи за него денонощно, пише Ретро. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени